
Medová křidýlka na zázvoru
Pikantní, a přitom jemně sladká marináda vytvoří s křupavě vypečenou kůžičkou božskou kombinaci. Z křidýlek použijte silnější a masitější ‚paličky‘; zbylé kousky se budou hodit třeba na polévku.
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,5 kg krůtích křídel
- opražená sezamová semínka k podávání (nemusí být)
- Na marinádu:
- 4 velké stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
- 130 ml tekutého medu
- 2–3 lžíce sójové omáčky
- 2–3 lžíce citronové šťávy
- 30 g nasekaného čerstvého zázvoru
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. V míse smíchejte česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř a zázvor a vzniklou marinádou přelijte maso. Nechte je v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny.
3. Zbylou marinádu dejte do kastrůlku a tři čtyři minuty povařte, aby zhoustla. Pak ji přelijte přes maso, zvyšte teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékejte, aby bylo zlatohnědé. Před podáváním je můžete ještě posypat sezamovými semínky.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny.
3. Zbylou marinádu dejte do kastrůlku a tři čtyři minuty povařte, aby zhoustla. Pak ji přelijte přes maso, zvyšte teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékejte, aby bylo zlatohnědé. Před podáváním je můžete ještě posypat sezamovými semínky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alice (neověřeno)
30. Červen 2006 23:35
Eva (neověřeno)
20. Září 2006 09:43
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 18:00