Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

Křehké maso zazáří v téhle lehké úpravě jako hvězda první velikosti. Bylinky mu dodají nádhernou vůni a řeřicha s ořechy se postarají o perfektní výsledek.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pašírování: 15-25 minutOdpočívání masa: 15 minut
PT20M
Příprava 0:20

Ingredience

    • 1 litr hovězího vývaru (může být z kostky)
    • 1 velkou cibuli
    • 1 bulvu fenyklu, očištěnou a nakrájenou najemno
    • 1 velkou mrkev, nakrájenou
    • 2 bobkové listy
    • 2 snítky rozmarýnu
    • 500 g hovězí svíčkové
    • 100 g lístků řeřichy, rokety či polníčku
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1 lžíci octa balsamico
    • 1 lžičku dijonské hořčice
    • 50 g nahrubo sekaných vlašských ořechů
    • sůl, nejlépe hrubozrnnou, a pepř

Příprava jídla

1. Do vývaru naházejte nakrájenou zeleninu, bobkový list a rozmarýn. Přikryjte pokličkou a deset minut povařte na mírném ohni.

2. Maso ze všech stran osolte a opepřete a vložte ho do mírně vroucího vývaru. Přikryjte a pošírujte osmnáct minut, pokud chcete mít maso ještě uvnitř růžové (medium rare), ale už ne krvavé. Po dvaadvaceti minutách by už mělo být stejnoměrně provařené. Potom hrnec stáhněte z ohně a nechte maso ještě čtvrt hodiny ve vývaru.

3. Vyjměte hovězí a nakrájejte ho na osm plátků. Vývar můžete přecedit, a až vychladne, uchovat ho a použít znovu, třeba i do polévky nebo omáčky.

4. Zelené lístky propláchněte, osušte a spolu s ořechy naaranžujte dokola talíře. Olej, ocet, hořčici, trochu pepře a případně soli (hořčice bývá slaná dost) prošlehejte v misce. Polovinou zálivky pak zakápněte zelené lístky a ořechy a doprostřed talíře dejte dva plátky masa. Zbylou zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi aromatického vývaru a zalijte jí maso. Posypte ho trochou hrubozrnné soli a podávejte, nejlépe s novými bramborami uvařenými v páře.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Asi nejsem tak zdatná kuchařka, ale slovo pošírovat, nevím co znamená, předpokládám, že dále vařit? Jinak zajímavý recept na výbornou večeři.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.23

Přidat komentář