Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí enchiladas s červenou omáčkou mole

Kuřecí enchiladas s červenou omáčkou mole

4.6/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3873 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 350 g
Tuky 152 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednotlivé verze mole se liší i barvou, záleží na surovinách. Omáčka pak může být zelená i téměř černá. Moje oblíbená mole se řadí k červeným, je však rezavě nahnědlá – a skvělá. Ochutnejte!

Suroviny

bez kostí a kůže
chilli sušené 4 ks
sušené, bez semínek, nebo 1/2 lžičky pálivé papriky
zralá, rozkrojená
rostlinný olej 2 PL
nebo sádlo
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené
loupané + na ozdobu
propláchnuté
oregano 1 ČL
sušené
římský kmín 1 ČL
mletý
skořice ½ ČL
mletá
sůl
tmavá čokoláda
kousek
pšeničná nebo kukuřičná
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
k podávání

Postup

1

Kuřecí maso v kastrolu zalijte asi 300 ml studené vody, osolte, uveďte do varu, stáhněte plamen a přikryté dvacet minut povařte mírným varem. Během této doby maso jednou otočte.

2

Potom ho vyjměte, vývar nechte stranou. Maso po vychladnutí natrhejte na jednotlivá vlákna.

3

Zatímco se kuře vaří, přelijte chilli papričky (pokud je chcete použít) vroucí vodou a nechte dvacet minut stát. Pak je jemně nasekejte nebo rozmixujte.

4

Rozpalte nasucho pánev, vsypte do ní rajčata a opékejte je asi pět minut, aby začala hnědnout.

5

Přesuňte je do mixéru. V pánvi teď rozehřejte olej nebo sádlo a osmahněte na něm cibuli, česnek a mandle.

6

Po pěti minutách přidejte rozinky i koření a ještě dvě minuty smažte.

7

Potom je dejte do mixéru k rajčatům, přidejte asi 100 ml kuřecího vývaru a promixujte na hustou omáčku.

8

Vlijte zpět do pánve, přidejte 350 ml vývaru i čokoládu a na mírném plameni dvacet minut duste.

9

Tortilly prohřejte půl minuty v mikrovlnce, pak do středu navršte maso i omáčku a zarolujte. Podávejte s mandlemi, případně koriandrem. V Mexiku se k enchiladas podává i limeta.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

17.06.2010 21:24
omáčka je výborná, doporučuju nevynechat pálivou papriku ani čokoládu - stačí dvě kostičky.
04.09.2007 18:18
Recept se nachází v č.3/06, str.95
02.05.2007 20:24
Výtečné jídlo, opravdu moc nám chutnalo!

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč