0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Anýzové rybky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 25 perníčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1685 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 258 g
Tuky 47 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Regionální cukroví z italské Kampánie, připravené podle prastarého receptu, osvěžuje trocha likéru s vůní anýzu. K tradici patří i vyřezávání do jednoduchých tvarů. Těsto je tak snadné, že může posloužit i jako základ k další tvorbě: slepování krémem nebo zavařeninou a přelévání polevami.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
med 8 PL
tekutý
máslo 50 g
změklé
Kontušovka, ouzo, Pernod,…

1 Na pomoučněnou plochu prosijte mouku, vytvořte v ní důlek, vlijte med, anýzovku a přidejte máslo. Spojte všechny přísady v těsto a ihned je rozválejte na tenký plát; líp to půjde mezi dvěma vrstvami potravinářské fólie. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.

2 Nožem vykrajujte nejrůznější tvary; typické jsou právě rybičky nebo zvířátka. Okraje ozdobte zářezy nebo vtlačením zubů vidličky. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte dozlatova; trvá to přibližně dvanáct minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

těsto je úzasné...nahradí perníčky. má zvláštní chuť. jen potřebuje čas na změknutí. doporučuji ničím nezdobit ani nepolévat, potom se chuť ouza ztrácí a to je škoda.

Anonym

Recept se nachází v č.12/05, str.42

Anonym

hodně zvláštní až nechutné...

Michaela Podaná

Tak netuším, kde jsem udělala chybu, ale těsto se mi vůbec nepovedlo a letělo do koše. Mezi potravinářskou fólií se mi ho vyválet podařilo, ale bylo tak měkké a lepivé, že vykrajované tvary se mi nepodařilo vůbec sundat a přenést na plech. Je to škoda, protože anýz mám moc ráda a taky to byl způsob, jak upotřebit Ouzo, které jinak doma nikdo nepije. Příště oproti receptu zkusím na chvíli uložit do lednice, aby se s těstem lépe pracovalo. Nebo pokud někdo můžete poradit, v čem mohla být chyba, že bylo těsto tak měkké a lepivé? Díky moc.

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Podaná,
moc nás mrzí, že vás těsto na rybky potrápilo :-(. Bohužel se v tomhle případě takhle "od stolu" těžko soudí (navíc u takto starého receptu), kde mohla být chyba, ale řešení nás napadlo stejné jako vás - vychlazení v lednici. To by mohlo pomoct. Možná by pomohlo i přidání mouky, ale pak by se asi trochu změnila výsledná chuť. Doufáme, že druhý pokus už vyjde na výbornou :-).

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč