0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Anýzové rybky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 25 perníčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1685 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 258 g
Tuky 47 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Regionální cukroví z italské Kampánie, připravené podle prastarého receptu, osvěžuje trocha likéru s vůní anýzu. K tradici patří i vyřezávání do jednoduchých tvarů. Těsto je tak snadné, že může posloužit i jako základ k další tvorbě: slepování krémem nebo zavařeninou a přelévání polevami.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
med 8 PL
tekutý
máslo 50 g
změklé
anýzovka 1 PL
Kontušovka, ouzo, Pernod,…

1 Na pomoučněnou plochu prosijte mouku, vytvořte v ní důlek, vlijte med, anýzovku a přidejte máslo. Spojte všechny přísady v těsto a ihned je rozválejte na tenký plát; líp to půjde mezi dvěma vrstvami potravinářské fólie. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.

2 Nožem vykrajujte nejrůznější tvary; typické jsou právě rybičky nebo zvířátka. Okraje ozdobte zářezy nebo vtlačením zubů vidličky. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte dozlatova; trvá to přibližně dvanáct minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

těsto je úzasné...nahradí perníčky. má zvláštní chuť. jen potřebuje čas na změknutí. doporučuji ničím nezdobit ani nepolévat, potom se chuť ouza ztrácí a to je škoda.

Michaela Podaná

Tak netuším, kde jsem udělala chybu, ale těsto se mi vůbec nepovedlo a letělo do koše. Mezi potravinářskou fólií se mi ho vyválet podařilo, ale bylo tak měkké a lepivé, že vykrajované tvary se mi nepodařilo vůbec sundat a přenést na plech. Je to škoda, protože anýz mám moc ráda a taky to byl způsob, jak upotřebit Ouzo, které jinak doma nikdo nepije. Příště oproti receptu zkusím na chvíli uložit do lednice, aby se s těstem lépe pracovalo. Nebo pokud někdo můžete poradit, v čem mohla být chyba, že bylo těsto tak měkké a lepivé? Díky moc.

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Podaná,
moc nás mrzí, že vás těsto na rybky potrápilo :-(. Bohužel se v tomhle případě takhle "od stolu" těžko soudí (navíc u takto starého receptu), kde mohla být chyba, ale řešení nás napadlo stejné jako vás - vychlazení v lednici. To by mohlo pomoct. Možná by pomohlo i přidání mouky, ale pak by se asi trochu změnila výsledná chuť. Doufáme, že druhý pokus už vyjde na výbornou :-).

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Obchod Apetit