Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bloody Mary ceviche
Bloody Mary ceviche
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bloody Mary ceviche

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1404 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 49 g
Tuky 73 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ceviche je marinovaná ryba se zeleninou. Drink Bloody Mary dodává téhle latinskoamerické specialitě správný říz.

Související recepty

Suroviny

losos 300 g
čerstvý, lze nahradit halibutem nebo jinou bělomasou rybou
lze nahradit limetkovou
olivový olej 1 PL
řapíkatý celer 2
stonky
tomatový džus 300 ml
vodka 100 ml
worcesterská omáčka
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Pokrájejte rybu na drobné kostičky a půl hodiny marinujte v citronové nebo limetkové šťávě. Maso by mělo na povrchu zmatnět.

2

Mezitím pokrájejte na kostky papriku, avokádo, cibuli i řapíkatý celer (pár lístků si nechte stranou na ozdobu). Kousky cibule propláchněte vlažnou vodou – odstraníte tak štiplavou chuť.

3

Lososa vyjměte a citronovou šťávu promíchejte s trochou oleje, solí, pepřem a zeleninou.

4

Připravte si Bloody Mary: smíchejte tomatový džus s vodkou a podle chuti přidejte tabasco i worchesterskou omáčku. Promíchejte s lososem a podávejte v koktejlové nebo v jakékoli skleněné či porcelánové misce. Ozdobte řapíkatým celerem; jako příloha je nejlepší ohřátá tortilla.

Improvizujte!
Na ceviche [čti seviče] se hodí jakákoli ryba s jemným bílým masem – šťáva z citrusů do něj líp pronikne. Vhodné jsou i ústřice nebo mušle, třeba srdcovky. Je tu jen jediná podmínka: ryba nebo mořské plody musí být naprosto čerstvé!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

03.09.2007 21:00
Recept se nachází v č.12/05, str.22