Ceviche je marinovaná ryba se zeleninou. Drink Bloody Mary dodává téhle latinskoamerické specialitě správný říz.
Suroviny
Postup
Pokrájejte rybu na drobné kostičky a půl hodiny marinujte v citronové nebo limetkové šťávě. Maso by mělo na povrchu zmatnět.
Mezitím pokrájejte na kostky papriku, avokádo, cibuli i řapíkatý celer (pár lístků si nechte stranou na ozdobu). Kousky cibule propláchněte vlažnou vodou – odstraníte tak štiplavou chuť.
Lososa vyjměte a citronovou šťávu promíchejte s trochou oleje, solí, pepřem a zeleninou.
Připravte si Bloody Mary: smíchejte tomatový džus s vodkou a podle chuti přidejte tabasco i worchesterskou omáčku. Promíchejte s lososem a podávejte v koktejlové nebo v jakékoli skleněné či porcelánové misce. Ozdobte řapíkatým celerem; jako příloha je nejlepší ohřátá tortilla.
Improvizujte!
Na ceviche [čti seviče] se hodí jakákoli ryba s jemným bílým masem – šťáva z citrusů do něj líp pronikne. Vhodné jsou i ústřice nebo mušle, třeba srdcovky. Je tu jen jediná podmínka: ryba nebo mořské plody musí být naprosto čerstvé!
Komentáře