Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2891 kcal
Bílkoviny 101 g
Cukr 304 g
Tuky 140 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sous-chef Richard Fuchs vsadil u ‚salátu tisíckrát jinak‘ na nový přístup. Nejjemnější možné krájení, pojicí směs vylehčená zakysanou smetanou, malinká křepelčí vajíčka… Jako skutečný mistr taky nezapomněl na vyladění barev a něžný příslib petrželkové vůně. Bramborový? Ne, okouzlený!

Suroviny

brambory 1.2 kg
salátové, uvařené ve slupce, oloupané a vychladlé
okurky nakládané 200 g
plus pár na ozdobu
cibule 50 g
lze nahradit šalotkou
mrkev 150 g
petržel 150 g
celer 100 g
hrášek 100 g
může být mražený, krátce povařte
petrželka 50 g
nejlépe hladkolistá
zakysaná smetana 3 PL
hořčice plnotučná 3 PL
majonéza 3 PL
rostlinný olej 50 ml
kvalitní
100 ml
nálev z okurek
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Na dozdobení
křepelčí vejce 4 ks
petržel hrst
nejlépe hladkolistá, jemně sekaná
1. Kořenovou zeleninu povařte v mírně osolené vodě doměkka, ale jen tak, aby zůstala pevnější. Pak ji spolu s bramborami a okurkami nakrájejte na stejnoměrné kostičky a přidejte jemně pokrájenou cibuli nebo šalotku.

2. V misce smíchejte nálev z okurek, olej, hořčici, zakysanou smetanu a majonézu. Lehce, ale důkladně promíchejte se zeleninou, bramborami a hráškem. Poté dochuťte solí a pepřem.

3. Hotový salát nechte několik hodin odležet v ledničce. Před podáváním ho ozdobte nasekanou petrželkou, okurkou a půlenými vajíčky, uvařenými nahniličko.

Obchod Apetit