Caramelly s mátou a ricottou

Caramelly s mátou a ricottou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5175 kcal
Bílkoviny 157 g
Cukr 289 g
Tuky 364 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tohle jsou opravdu moc dobré těstoviny, navíc nenáročné na přípravu. Caramella znamená italsky ,bonbon‘ a hotové těstoviny opravdu vypadají jako bonbony zabalené v papírku...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 400 g
nejlépe 00
vejce 4 ks
ricotta 340 g
drobivá
citron 1 ks
kůra a šťáva
muškátový oříšek 0.25 ks
nastrouhaný
máta hrst
nasekané lístky
parmazán 2 hrsti
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý černý
máslo 3
1. Mouku nasypte na vál nebo do mísy. Uprostřed vytvořte jamku a rozklepněte do ní všechna vajíčka. Vidličkou prošlehejte. Pak si pomoučněte obě ruce a začněte těsto hníst. Až bude hedvábně hladké a pružné, zabalte ho do kuchyňské fólie a nechte půl hodiny až hodinu odpočívat v lednici.

2. Mezitím připravte náplň: smíchejte ricottu, citronovou kůru, muškátový oříšek, mátu a parmazán. Trochu máty a sýra si můžete nechat stranou, k podávání. Pak pečlivě dolaďte chutě. Směs trochu rozřeďte citronovou šťávou. Pokud byste si dali víc parmazánu, máty nebo citronu, přidejte je podle chuti. Směs nabírejte lžičkou a uválejte ji do tak velkých kuliček, aby se vešly do bonbonů. Návod vidíte dole na stránce.

3. Pokud nebudete bonbony vařit hned, položte je na tác poprášený moukou a uložte do ledničky. Pak je na tři až čtyři minuty vložte do vroucí osolené vody a sceďte. Trochu vody, v níž se těstoviny vařily, nechte stranou.

4. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte šťávu z poloviny citronu a pár lžic vody z těstovin. Trochu osolte, opepřete a do ochuceného másla naházejte těstoviny. Podávejte hned, posypané parmazánem a nasekanou mátou. 

Obchod Apetit