Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Caramelly s mátou a ricottou

Caramelly s mátou a ricottou

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3282 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 289 g
Tuky 152 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jsou opravdu moc dobré těstoviny, navíc nenáročné na přípravu. Caramella znamená italsky ,bonbon‘ a hotové těstoviny opravdu vypadají jako bonbony zabalené v papírku...

Suroviny

nejlépe 00
vejce 4 ks
ricotta 340 g
drobivá
kůra a šťáva
nastrouhaný
máta 1 hrst
nasekané lístky
parmazán 2 hrsti
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Mouku nasypte na vál nebo do mísy. Uprostřed vytvořte jamku a rozklepněte do ní všechna vajíčka. Vidličkou prošlehejte. Pak si pomoučněte obě ruce a začněte těsto hníst. Až bude hedvábně hladké a pružné, zabalte ho do kuchyňské fólie a nechte půl hodiny až hodinu odpočívat v lednici.

2

Mezitím připravte náplň: smíchejte ricottu, citronovou kůru, muškátový oříšek, mátu a parmazán. Trochu máty a sýra si můžete nechat stranou, k podávání. Pak pečlivě dolaďte chutě. Směs trochu rozřeďte citronovou šťávou. Pokud byste si dali víc parmazánu, máty nebo citronu, přidejte je podle chuti. Směs nabírejte lžičkou a uválejte ji do tak velkých kuliček, aby se vešly do bonbonů. Návod vidíte dole na stránce.

3

Pokud nebudete bonbony vařit hned, položte je na tác poprášený moukou a uložte do ledničky. Pak je na tři až čtyři minuty vložte do vroucí osolené vody a sceďte. Trochu vody, v níž se těstoviny vařily, nechte stranou.

4

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte šťávu z poloviny citronu a pár lžic vody z těstovin. Trochu osolte, opepřete a do ochuceného másla naházejte těstoviny. Podávejte hned, posypané parmazánem a nasekanou mátou.

Komentáře

04.09.2007 17:13
Recept se nachází v č.2/06, str.70
14.06.2006 08:50
nikde se nepíše, jak náplň balit do těsta a vytvářet "bonbony". Zdá se mi to na první pohled příliš pracné.
11.03.2007 09:46
Podle mne je to celkem jednoduché a moc dobré! Když máte těsto vyválené a nakrájené na čtverečky, dáte do prostřed trochu náplně, zatočíte a na každé straně přimáčknete aby náplň nevytekla a mělo to tvar bonbonu