Tohle jsou opravdu moc dobré těstoviny, navíc nenáročné na přípravu. Caramella znamená italsky ,bonbon‘ a hotové těstoviny opravdu vypadají jako bonbony zabalené v papírku...
Suroviny
Postup
Mouku nasypte na vál nebo do mísy. Uprostřed vytvořte jamku a rozklepněte do ní všechna vajíčka. Vidličkou prošlehejte. Pak si pomoučněte obě ruce a začněte těsto hníst. Až bude hedvábně hladké a pružné, zabalte ho do kuchyňské fólie a nechte půl hodiny až hodinu odpočívat v lednici.
Mezitím připravte náplň: smíchejte ricottu, citronovou kůru, muškátový oříšek, mátu a parmazán. Trochu máty a sýra si můžete nechat stranou, k podávání. Pak pečlivě dolaďte chutě. Směs trochu rozřeďte citronovou šťávou. Pokud byste si dali víc parmazánu, máty nebo citronu, přidejte je podle chuti. Směs nabírejte lžičkou a uválejte ji do tak velkých kuliček, aby se vešly do bonbonů. Návod vidíte dole na stránce.
Pokud nebudete bonbony vařit hned, položte je na tác poprášený moukou a uložte do ledničky. Pak je na tři až čtyři minuty vložte do vroucí osolené vody a sceďte. Trochu vody, v níž se těstoviny vařily, nechte stranou.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte šťávu z poloviny citronu a pár lžic vody z těstovin. Trochu osolte, opepřete a do ochuceného másla naházejte těstoviny. Podávejte hned, posypané parmazánem a nasekanou mátou.
Komentáře