0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Caramelly s mátou a ricottou

Caramelly s mátou a ricottou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5175 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 289 g
Tuky 364 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tohle jsou opravdu moc dobré těstoviny, navíc nenáročné na přípravu. Caramella znamená italsky ,bonbon‘ a hotové těstoviny opravdu vypadají jako bonbony zabalené v papírku...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 400 g
nejlépe 00
vejce 4 ks
ricotta 340 g
drobivá
citron 1 ks
kůra a šťáva
muškátový oříšek ¼ ks
nastrouhaný
máta hrst
nasekané lístky
parmazán 2 hrsti
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý černý
máslo 3
1. Mouku nasypte na vál nebo do mísy. Uprostřed vytvořte jamku a rozklepněte do ní všechna vajíčka. Vidličkou prošlehejte. Pak si pomoučněte obě ruce a začněte těsto hníst. Až bude hedvábně hladké a pružné, zabalte ho do kuchyňské fólie a nechte půl hodiny až hodinu odpočívat v lednici.

2. Mezitím připravte náplň: smíchejte ricottu, citronovou kůru, muškátový oříšek, mátu a parmazán. Trochu máty a sýra si můžete nechat stranou, k podávání. Pak pečlivě dolaďte chutě. Směs trochu rozřeďte citronovou šťávou. Pokud byste si dali víc parmazánu, máty nebo citronu, přidejte je podle chuti. Směs nabírejte lžičkou a uválejte ji do tak velkých kuliček, aby se vešly do bonbonů. Návod vidíte dole na stránce.

3. Pokud nebudete bonbony vařit hned, položte je na tác poprášený moukou a uložte do ledničky. Pak je na tři až čtyři minuty vložte do vroucí osolené vody a sceďte. Trochu vody, v níž se těstoviny vařily, nechte stranou.

4. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte šťávu z poloviny citronu a pár lžic vody z těstovin. Trochu osolte, opepřete a do ochuceného másla naházejte těstoviny. Podávejte hned, posypané parmazánem a nasekanou mátou. 

Komentáře

Anonym

nikde se nepíše, jak náplň balit do těsta a vytvářet "bonbony". Zdá se mi to na první pohled příliš pracné.

Anonym

Podle mne je to celkem jednoduché a moc dobré! Když máte těsto vyválené a nakrájené na čtverečky, dáte do prostřed trochu náplně, zatočíte a na každé straně přimáčknete aby náplň nevytekla a mělo to tvar bonbonu

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč