Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citrusové kuře s grilovaným avokádem

Citrusové kuře s grilovaným avokádem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1639 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 156 g
Tuky 88 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výhodou téhle úpravy je dokonale rovnoměrně propečené kuře s krásně zlatavou kůžičkou. Nebudete se prát jen o křidýlka – senzačně křupavé bude celé!

Související recepty

Suroviny

kuře 1 ks
menší, cca 1,3 kg
na klínky
česnek 4 stroužky
neoloupaný
olivový olej 1 PL
velké nebo 2 menší, zbavané pecky, na klínky
klínky, k podávání
polníček 1 hrst
k podávání
Na marinádu
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
hořčičné semínko 1 ČL
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
med 6 PL
tekutý
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Kuře položte hřbetem nahoru, odřežte přečnívající kůži na krku a odstřihněte nebo vyřízněte páteř. Řez veďte po obou stranách páteře. Odstraňte i vidlicovou kost. Pak kuře obraťte prsíčky nahoru a dlaní ho roztlačte úplně naplocho. Odstřihněte poslední článek křídel a zasuňte je směrem dolů. Ze stran zajistěte předem namočenými zaostřenými špejlemi.

2

Smíchejte všechny přísady na marinádu a potřete s ní kuře všude, i ve všech záhybech, zbytek marinády uchovejte. Kuře vložte do ploché nádoby a nechte marinovat v lednici minimálně 4 hodiny.

3

Troubu předehřejte na 200°C, případně roztopte gril. Do pekáčku rozložte cibuli a česnek, navrch položte kuře kůží nahoru a pečte je dozlatova 45 minut. Kdyby kuře příliš rychle tmavlo, zakryjte je alobalem a nechte odkryté až na posledních 15 minut. Během pečení přelévejte vypečenou šťávou.

4

Mezitím avokádo potřete odloženou marinádou a krátce zprudka opečte na grilu nebo grilovací pánvi. Zbytek marinády svařte v rendlíku do sirupovité konzistence. Kuře podávejte se svařenou marinádou, pečenou cibulí a česnekem, grilovaným avokádem, polníčkem, klínky citronu a řeckým jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7