Hustá, hřejivá, sytivá, a hlavně uvařená v rekordním čase!
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nadrobno
česnek
2
stroužek
nadrobno
chilli paprička
1
ks
čerstvá, nadrobno
chorizo
300
g
na tenké plátky
paprika mletá sladká
1,5
PL
mletá
konzerva
vývar kuřecí
500
ml
možno nahradit hovězím
čočka
400
g
konzerva, scezená, propláchnutá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
řeřicha
1
ks
vanička, na zdobení
bageta
možno nahradit jiným bílým pečivem, k podávání
1 V hrnci na oleji opékejte cibuli, česnek, chilli papričku a chorizo 5–8 minut dozlatova. Zaprašte paprikou a zamíchejte. Ihned zalijte rajčaty (paprika chytí krátkým zahřátím v oleji lepší chuť, ale delším opékáním by zhořkla) a pak i vývarem. Ztlumte a vařte 10–15 minut.
2 Přidejte čočku a znovu přiveďte k varu. Osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou a s křupavým pečivem.
NĚCO NAVÍC
Vařená čočka z konzervy je perfektní zkratka ke spoustě dobrých jídel. Hodí se nejenom do polévek, ale třeba i do rafinovaných salátů. Stejnou službu jako konzervovaná udělá v receptu i čočka normálně uvařená.