Čočková polévka s chorizem

Čočková polévka s chorizem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3075 kcal
Bílkoviny 189 g
Cukr 314 g
Tuky 109 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hustá, hřejivá, sytivá, a hlavně uvařená v rekordním čase! 

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužek
nadrobno
chilli paprička 1 ks
čerstvá, nadrobno
chorizo 300 g
na tenké plátky
paprika sladká 1.5 PL
mletá
konzervovaná rajčata krájená 400 g
konzerva
vývar kuřecí 500 ml
možno nahradit hovězím
čočka 400 g
konzerva, scezená, propláchnutá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
řeřicha 1 ks
vanička, na zdobení
bageta
možno nahradit jiným bílým pečivem, k podávání

1 V hrnci na oleji opékejte cibuli, česnek, chilli papričku a chorizo 5–8 minut dozlatova. Zaprašte paprikou a zamíchejte. Ihned zalijte rajčaty (paprika chytí krátkým zahřátím v oleji lepší chuť, ale delším opékáním by zhořkla) a pak i vývarem. Ztlumte a vařte 10–15 minut.

2 Přidejte čočku a znovu přiveďte k varu. Osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou a s křupavým pečivem.

NĚCO NAVÍC

Vařená čočka z konzervy je perfektní zkratka ke spoustě dobrých jídel. Hodí se nejenom do polévek, ale třeba i do rafinovaných salátů. Stejnou službu jako konzervovaná udělá v receptu i čočka normálně uvařená. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit