Suroviny
Postup
Prosejte do mísy mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Čokoládu a ořechy si nasekejte na přibližně 0,5cm kousky.
Ručním mixérem mixujte máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do jemného krému/těsta, přibližně 5–10 minut. Krystalky cukru budou stále znát, pouze se směs stane nadýchanější a krémovější.
Přidejte jedno vejce a stále mixujte, další přijde na řadu, až když se první plně spojilo s krémem. Snižte výkon mixéru na minimum a krátce vmíchejte suchou moučnou směs do krému jen tak, aby se vše propojilo. Ručně vpracujte čokoládu a ořechy.
Plech si vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou a klaďte na něj kopečky z těsta, přičemž dodržujte větší rozestupy. Doporučuji kopečky ve velikosti golfových míčků, z kterých upečete sušenky velké jako na obrázku.
Posypte každou pár zrnky soli a pečte 18–20 minut do světlezlata při 180 stupních. Upečené nechte vychladnout na mřížce. Možná budou nejprve křehké, tak je přetáhněte i s pečicím papírem.