Díky podmáslí a šumivé cole je tenhle jednoduchý kříženec koláče a dortu úžasně šťavnatý. Stupeň obtížnosti je zhruba stejný jako u otevírání plechovky s colou, takže: do toho!
Suroviny
Na korpus
máslo
250
g
kakao
60
g
holandského typu
250
ml
cola
mouka pšeničná hladká
500
g
krupicový cukr
500
g
jedlá soda
1
ČL
podmáslí
120
ml
vejce
2
ks
vanilka
1
ČL
mletá, nebo vanilinový cukr
sněhové pusinky
2
hrsti
drcené, k sehnání v supermarketu
Na polevu
6
PL
cola
kakao
3
PL
máslo
120
g
moučkový cukr
400
g
ks
coloví medvídci
vanilka
špetka
Postup
1
Colu, kakao a máslo přiveďte v kastrolu k bodu varu. Stáhněte z ohně a přisypte mouku, cukr, sodu a lehce promíchejte. Vmíchejte podmáslí, vejce, vanilku a pusinky.
2
Troubu předehřejte na 175, horkovzdušnou na 155°C. Těsto vlijte do formy o velikosti 32×22cm či do kulaté dortové o průměru 23cm a pečte 50-60 minut.
3
Na polevu nejdřív svařte máslo, kakao, vanilku a colu. Odstavte a vmíchejte cukr. Polevou potřete ještě teplý korpus a ozdobte ho gumovými medvídky.
Komentáře