Datle v marcipánu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6770 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 1352 g
Tuky 112 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Také vám zbyly ‚datlefíky‘ ještě od Mikuláše? Nabízíme vám skvělý způsob, jak z nich vykouzlit luxusní nepečené cukroví.

Suroviny

marcipánová hmota 250 g
hotová nebo domácí (viz odkaz v postupu)
datle 30 ks
ovocný džem 4 PL
griliáš 100 g
hotový nebo domácí (viz odkaz v postupu)

1 Vypeckujte datle a marcipánovou hmotu propracujte rukama, aby trochu zvláčněla. Griliáš rozdrťte; nejlíp to jde na utěrce pomocí válečku na nudle nebo paličky na maso. Můžete ho taky nalámat do robota a rozmixovat.

2 Každou datli obalte kouskem marcipánové hmoty, potřete zavařeninou (aby se líp natírala, můžete ji v kastrůlku rozehřát s trochou vody) a pak obalte v drceném griliáši. Cukroví nechte trochu zaschnout, aby se k sobě nelepilo, a pak ho v krabicích uložte do chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Obchod Apetit