0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Datle v marcipánu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6770 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 1352 g
Tuky 112 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Také vám zbyly ‚datlefíky‘ ještě od Mikuláše? Nabízíme vám skvělý způsob, jak z nich vykouzlit luxusní nepečené cukroví.

Suroviny

marcipánová hmota 250 g
hotová nebo domácí (viz odkaz v postupu)
datle 30 ks
ovocný džem 4 PL
griliáš 100 g
hotový nebo domácí (viz odkaz v postupu)

1 Vypeckujte datle a marcipánovou hmotu propracujte rukama, aby trochu zvláčněla. Griliáš rozdrťte; nejlíp to jde na utěrce pomocí válečku na nudle nebo paličky na maso. Můžete ho taky nalámat do robota a rozmixovat.

2 Každou datli obalte kouskem marcipánové hmoty, potřete zavařeninou (aby se líp natírala, můžete ji v kastrůlku rozehřát s trochou vody) a pak obalte v drceném griliáši. Cukroví nechte trochu zaschnout, aby se k sobě nelepilo, a pak ho v krabicích uložte do chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč