Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 780 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 80 g
Tuky 34 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mléko 1 500 ml
plnotučné

Postup

1

Sklenice naplníme mlékem (klidně může být studené rovnou z lednice).

2

Do sklenic rozdělíme jogurt a zamícháme (vychází to asi na polévkouvou lžíci jogurtu do každé sklenice).

3

Sklenice umístíme do PH a doplníme teplou vodou z vodovodu (max 30°C) do výšky jogurtu.

4

Nastavíme časovací zásuvku 

  • 30 min ON a 30 min OFF
  • 15 min ON a 30 min OFF
  • 15 min ON a 45 min OFF
  • 15 min ON a 60 min OFF
  • 15 min ON a 60 min OFF
  • 15 min ON a poté vypnout
5

Nejlepší je to nastavit na noc tak, aby do rána jogurt vychladl a mohl se dát rovnou do lednice (takže třeba začít v 19h a kočit v 1h v noci).

6

Pomalý hrnec nastavíme na teplotu LOW, zapneme do časovací zásuvky a přikryjeme poklicí.

7

Po úplném vypnutí hrnce (cca 5,5 h) máme ve skleničkách hustý domácí jogurt.

8

Jogurt uložíme do lednice, kde vydrží až 7 dní.

Foto: Pexels.com

Autor: superduper