Suroviny
mléko
1 500
ml
plnotučné
jogurt bílý
125
ml
Postup
1
Sklenice naplníme mlékem (klidně může být studené rovnou z lednice).
2
Do sklenic rozdělíme jogurt a zamícháme (vychází to asi na polévkouvou lžíci jogurtu do každé sklenice).
3
Sklenice umístíme do PH a doplníme teplou vodou z vodovodu (max 30°C) do výšky jogurtu.
4
Nastavíme časovací zásuvku
- 30 min ON a 30 min OFF
- 15 min ON a 30 min OFF
- 15 min ON a 45 min OFF
- 15 min ON a 60 min OFF
- 15 min ON a 60 min OFF
- 15 min ON a poté vypnout
5
Nejlepší je to nastavit na noc tak, aby do rána jogurt vychladl a mohl se dát rovnou do lednice (takže třeba začít v 19h a kočit v 1h v noci).
6
Pomalý hrnec nastavíme na teplotu LOW, zapneme do časovací zásuvky a přikryjeme poklicí.
7
Po úplném vypnutí hrnce (cca 5,5 h) máme ve skleničkách hustý domácí jogurt.
8
Jogurt uložíme do lednice, kde vydrží až 7 dní.
Foto: Pexels.com