Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušený ledový salát s lososem a hráškovým krémem

Dušený ledový salát s lososem a hráškovým krémem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2491 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 111 g
Tuky 164 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

ledový salát ¼ ks
máslo 100 g
pórek 50 g
pouze bílá část
mražený hrášek 400 g
Icefield
vývar kuřecí 350 ml
losos 4 ks
sůl mořská
pepř mletý
cukr špetka
tymián
olivový olej

Postup

1

Hráškový krém: V hrnci rozpustíme kousek másla (asi 70 g), na kterém orestujeme najemno nakrájené 2/3 cibule a pórek. Restujeme přibližně 2-3 minuty.

2

Přidáme větvičku čerstvého tymiánu, špetku soli a cukru. Cukr necháme zkaramelizovat.

3

Poté přidáme 2/3 hrášku, krátce restujeme a následně podlijeme kuřecím vývarem.

4

Vaříme pouze krátce, aby hrášek neztratil barvu. Přilijeme smetanu a rozmixujeme. Poté vzniklý krém procedíme přes jemné sítko.

5

Dušený ledový salát: Salát nakrájíme na větší kousky, aby zůstal po orestování křupavý.

6

Rajčata oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.

7

Zbytek cibule nakrájíme najemno a orestujeme na zbylém másle (asi 30 g). Přidáme hrášek, osolíme a opepříme.

8

Poté přidáme nasekanou větvičku tymiánu. Krátce restujeme a přidáme nakrájený ledový salát a rajčata.

9

Filety z lososa na páře: Filety lososa osolíme a opepříme.

10

Ve větším hrnci necháme uvařit vodu. Přidáme na kolečka nakrájený citrón a větvičku tymiánu.

11

Dno menšího hrnce s děrami potřeme olivovým olejem, poklademe na něj lososa a vložíme do většího hrnce tak, aby se nedotýkal vroucí vody. Přiklopíme pokličkou.

12

Lososa připravujeme na páře asi 3-5 minut.

13

Servírování: Na hluboký talíř položíme kuchyňské vykrajovátko. Naplníme ho dušeným ledovým salátem, lehce přitlačíme a vykrajovátko opatrně odebereme.

14

Na ledový salát položíme lososa a dokola přilijeme hráškový krém. vytisknout recept přidat k oblíbeným poslat nákupní seznam

Autor: ilonak