Suroviny
Postup
Mák smícháme s cukrem a zalijeme vařícím mlékem. Pozor: zaléváme opatrně, jinak přelijeme a budeme muset zahušťovat. Pokud se to přesto stane, zahustíme nadrobenými piškoty. Ochutíme citronovou kůrou.
Ze surovin připravíme hladké těsto, dobře vypracujeme a rozdělíme na 6 bochánků, které přikryjeme fólií a dáme nejméně na dvě hodiny do lednice odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň, jak je uvedeno shora. Z každého bochánku vyválíme kruh, který rozdělíme přes střed (použijeme rádýlko) na osm dílků. Na širší stranu dílku lžičkou nanášíme nádivku a rolujeme do tvaru rohlíčku, který klademe na vymazaný plech.
Potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme zhruba 30 minut při 200° C. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Foto: Flickr.com, Marco Verch Professional Photographer