Horký salát s uzeninou

Horký salát s uzeninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 856 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 101 g
Tuky 41 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutné a ne příliš syté – podávejte s chlebem. Lehké a neokoukané jídlo.

Suroviny

olivový olej 1 PL
klobása grilovací 400 g
kvalitní, např tenké,bílé
cibule červená 1 ks
nahrubo
hořčice kremžská 1 PL
zarovnaná
krupicový cukr 1 PL
přírodní
16 ks
třešňová rajčata či 4 bežná, na kousky
salát 2
avokádo 1 ks
velké
okurka 1 ks
ocet 1 PL
nej červený vinný
sůl
pepř
bageta 1 ks
či čerstvý chléb k podávání
1. osmažte uzeninu Rozpalte olej ve velké pánvi nebo woku a vsypte uzeninu nakrájenou na kolečka. Přihoďte cibuli a za občasného promíchání smažte všechno dozlatova; mělo by to trvat pouhou minutu nebo dvě. Potom přidejte hořčici a cukr, přisypte rajčátka a za občasného promíchání smažte tak dlouho, až rajčátka začnou už skoro praskat a všechno se obalí sladkou hořčičnou omáčkou.

2. dokončete salát Salátová srdíčka rozdělte na lístky a opláchněte. Avokádo zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky stejně jako okurku. Smíchejte a navršte na mísu. Navrch rozložte horkou směs z pánve. Do té teď přidejte ocet a lžíci vody, osolte a opepřete a nad plamenem směs promíchejte, aby se z pánve uvolnily všechny lahodné přípečky. Šťávou zakapejte salát a podávejte ho s křupavým chlebem.

Kouzelná přísada
Kdo ,to rád ostré‘, ale s mírou, sáhne po pikantní sestře kremžské hořčice: hrubozrnné francouzské, např. značky Maille. Koupíte ji třeba v Globusu či Carrefouru, 215 g za cca 40 Kč.

Komentáře

Andrea Turoková

skvely a rychly salatik

Obchod Apetit