Chutné a ne příliš syté – podávejte s chlebem. Lehké a neokoukané jídlo.
Suroviny
1 Ve velké pánvi rozpalte olej a vsypte uzeninu nakrájenou na kolečka. Přihoďte cibuli a za občasného promíchání smažte všechno dozlatova; mělo by to trvat pouhou minutu nebo dvě. Potom přidejte hořčici a cukr, přisypte rajčátka a za občasného promíchání smažte tak dlouho, až rajčátka začnou už skoro praskat a všechno se obalí sladkou hořčičnou omáčkou.
2 Salátová srdíčka rozdělte na lístky a opláchněte. Avokádo zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky stejně jako okurku. Smíchejte a navršte na mísu. Navrch rozložte horkou směs z pánve.
3 Do pánve přidejte ocet a lžíci vody, osolte a opepřete a nad plamenem směs promíchejte, aby se z pánve uvolnily všechny lahodné přípečky. Šťávou zakapejte salát a podávejte ho s křupavým chlebem.
Kouzelná přísada
Kdo ,to rád ostré‘, ale s mírou, sáhne po pikantní sestře kremžské hořčice: hrubozrnné francouzské.
Komentáře