0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Horký salát s uzeninou

Horký salát s uzeninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Horký salát s uzeninou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1192 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 164 g
Tuky 41 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutné a ne příliš syté – podávejte s chlebem. Lehké a neokoukané jídlo.

Suroviny

olivový olej 1 PL
klobása grilovací 400 g
bílá
cibule červená 1 ks
nahrubo
hořčice kremžská 1 PL
zarovnaná lžíce
krupicový cukr 1 PL
přírodní
rajčata cherry 16 ks
či 4 bežná, na kousky
salát 2
avokádo 1 ks
velké
okurka 1 ks
vinný ocet červený 1 PL
sůl
pepř
bageta 1 ks
či čerstvý chléb k podávání

1 Ve velké pánvi rozpalte olej a vsypte uzeninu nakrájenou na kolečka. Přihoďte cibuli a za občasného promíchání smažte všechno dozlatova; mělo by to trvat pouhou minutu nebo dvě. Potom přidejte hořčici a cukr, přisypte rajčátka a za občasného promíchání smažte tak dlouho, až rajčátka začnou už skoro praskat a všechno se obalí sladkou hořčičnou omáčkou.

2 Salátová srdíčka rozdělte na lístky a opláchněte. Avokádo zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky stejně jako okurku. Smíchejte a navršte na mísu. Navrch rozložte horkou směs z pánve.

3 Do pánve přidejte ocet a lžíci vody, osolte a opepřete a nad plamenem směs promíchejte, aby se z pánve uvolnily všechny lahodné přípečky. Šťávou zakapejte salát a podávejte ho s křupavým chlebem.

Kouzelná přísada
Kdo ,to rád ostré‘, ale s mírou, sáhne po pikantní sestře kremžské hořčice: hrubozrnné francouzské.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Andrea Turoková

skvely a rychly salatik

Obchod Apetit