Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horký salát s uzeninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1192 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 164 g
Tuky 41 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutné a ne příliš syté – podávejte s chlebem. Lehké a neokoukané jídlo.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
nahrubo
hořčice kremžská 1 PL
zarovnaná lžíce
přírodní
rajčata cherry 16 ks
či 4 bežná, na kousky
salát 2
velké
vinný ocet červený 1 PL
sůl
pepř
bageta 1 ks
či čerstvý chléb k podávání

Postup

1

Ve velké pánvi rozpalte olej a vsypte uzeninu nakrájenou na kolečka. Přihoďte cibuli a za občasného promíchání smažte všechno dozlatova; mělo by to trvat pouhou minutu nebo dvě. Potom přidejte hořčici a cukr, přisypte rajčátka a za občasného promíchání smažte tak dlouho, až rajčátka začnou už skoro praskat a všechno se obalí sladkou hořčičnou omáčkou.

2

Salátová srdíčka rozdělte na lístky a opláchněte. Avokádo zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky stejně jako okurku. Smíchejte a navršte na mísu. Navrch rozložte horkou směs z pánve.

3

Do pánve přidejte ocet a lžíci vody, osolte a opepřete a nad plamenem směs promíchejte, aby se z pánve uvolnily všechny lahodné přípečky. Šťávou zakapejte salát a podávejte ho s křupavým chlebem.

Kouzelná přísada
Kdo ,to rád ostré, ale s mírou, sáhne po pikantní sestře kremžské hořčice: hrubozrnné francouzské.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

09.06.2010 20:08
skvely a rychly salatik
31.08.2007 12:48
Recept se nachází v č.3/05, str.11