0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí ruličky plněné mozzarellou

Hovězí ruličky plněné mozzarellou

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Delikátní způsob, jak hravě a bez stresu připravit horu steaků pro hromadu lidí

Suroviny

12 ks
hovězí plátky (asi 80g), nebo 6 malých (asi 140g) steaků svíčkové
bazalka svazek
čerstvé lístky
300 g
nakládané pečené papriky plus lžíce z nálevu
olivy zelené hrst
jakékoliv barvy
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Steaky osolte, opepřete a na každý nasypte trochu bazalkových lístků a mozzarelly. Konce složte k sobě a párátkem spojte do ruličky. (Až sem je můžete připravit i den dopředu; v tom případě je zakryjte a dejte do lednice.)

2. Pořádně zahřejte pekáček s těžkým dnem, nalijte na něj olej a hovězí ze všech stran opečte – stačí minuta, aby maso zůstalo uvnitř syrové. 

3. Přidejte papriky, olej z nich a oli­vy, zakápněte octem a vložte do trouby. Za dvě tři minuty bude maso středně propečené. Vyjměte ho z trouby a zakryté fólií nechte asi pět minut odpočí­vat. Podávejte se zbytkem bazalky.

Komentáře

Anonym

Přiznám se, že hovězí nemusím, ale tento recept je báječný! Kombinace tenkého plátku masa a mozzarelly je neodolatelná! Jako přílohu doporučuji nové brambory s fazolkami a řeřichou! Mňam...

Anonym

Přestože jsem balíčky na pánvi pořádně zprudka osmahla, musela jsem je pak péct ještě min. 20 min. a i tak bylo maso tvrdé jako podrážka, chuťově celkem nevýrazné...

Anonym

Podle Apetitu vařím už dlouho, ale tenhle recept mi přijde nepovedeý.

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.58

Anonym

Recept vyborny, trosku jsem ho vylepsila. K bazalce do zavitku jsem pridala cerstvy estragon, okorenila korenim sedmi pepru. Musi se opravdu dodrzet velmi kratka doba pripravy a hlavne MIT KVALITNI HOVEZI. Tady v GB se da dobre hovezi koupit, ale verim, ze v CR to muze byt obtizne. Maso dele tepelne upravovat je spise v neprospech veci. K olivam a paprikam jsem pridala jeste kapary. Podavala jsem s pecenymi brambory s tymianem a cesnekovou majonezou. Cervene vino skvele doplnilo recept. Diky, redakce, jen tak dal :)

Anonym

nemela sem úrolem sehnat dobry hovezi. ono to kvalitni dorazilo uz i knam, verite?

Anonym

Ale jo, verim :)

Anonym

Měla jsem trochu problém sehnat pečené papriky, ale celkově bylo jídlo lehké, sladěné, moc jsme si pochutnali :_)

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč