0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí ruličky plněné mozzarellou

Hovězí ruličky plněné mozzarellou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Delikátní způsob, jak hravě a bez stresu připravit horu steaků pro hromadu lidí

Suroviny

12 ks
hovězí plátky (asi 80g), nebo 6 malých (asi 140g) steaků svíčkové
bazalka svazek
čerstvé lístky
300 g
nakládané pečené papriky plus lžíce z nálevu
olivy zelené hrst
jakékoliv barvy
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Steaky osolte, opepřete a na každý nasypte trochu bazalkových lístků a mozzarelly. Konce složte k sobě a párátkem spojte do ruličky. (Až sem je můžete připravit i den dopředu; v tom případě je zakryjte a dejte do lednice.)

2. Pořádně zahřejte pekáček s těžkým dnem, nalijte na něj olej a hovězí ze všech stran opečte – stačí minuta, aby maso zůstalo uvnitř syrové. 

3. Přidejte papriky, olej z nich a oli­vy, zakápněte octem a vložte do trouby. Za dvě tři minuty bude maso středně propečené. Vyjměte ho z trouby a zakryté fólií nechte asi pět minut odpočí­vat. Podávejte se zbytkem bazalky.

Komentáře

Anonym

Přiznám se, že hovězí nemusím, ale tento recept je báječný! Kombinace tenkého plátku masa a mozzarelly je neodolatelná! Jako přílohu doporučuji nové brambory s fazolkami a řeřichou! Mňam...

Anonym

Přestože jsem balíčky na pánvi pořádně zprudka osmahla, musela jsem je pak péct ještě min. 20 min. a i tak bylo maso tvrdé jako podrážka, chuťově celkem nevýrazné...

Anonym

Podle Apetitu vařím už dlouho, ale tenhle recept mi přijde nepovedeý.

Anonym

Recept vyborny, trosku jsem ho vylepsila. K bazalce do zavitku jsem pridala cerstvy estragon, okorenila korenim sedmi pepru. Musi se opravdu dodrzet velmi kratka doba pripravy a hlavne MIT KVALITNI HOVEZI. Tady v GB se da dobre hovezi koupit, ale verim, ze v CR to muze byt obtizne. Maso dele tepelne upravovat je spise v neprospech veci. K olivam a paprikam jsem pridala jeste kapary. Podavala jsem s pecenymi brambory s tymianem a cesnekovou majonezou. Cervene vino skvele doplnilo recept. Diky, redakce, jen tak dal :)

Anonym

nemela sem úrolem sehnat dobry hovezi. ono to kvalitni dorazilo uz i knam, verite?

Anonym

Měla jsem trochu problém sehnat pečené papriky, ale celkově bylo jídlo lehké, sladěné, moc jsme si pochutnali :_)

Obchod Apetit