Delikátní způsob, jak hravě a bez stresu připravit horu steaků pro hromadu lidí
Suroviny
hovězí svíčková
12
plátků
po 80 g
bazalka
1
svazek
paprika sterilovaná řezaná
300
g
+ lžíce nálevu
olivy zelené
1
hrst
balzamikový ocet
1
PL
sůl
pepř
Postup
1
Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Steaky osolte, opepřete a na každý nasypte trochu bazalkových lístků a mozzarelly. Konce složte k sobě a párátkem spojte do ruličky. (Až sem je můžete připravit i den dopředu; v tom případě je zakryjte a dejte do lednice.)
2
Pořádně zahřejte pekáček s těžkým dnem, nalijte na něj olej a hovězí ze všech stran opečte – stačí minuta, aby maso zůstalo uvnitř syrové.
3
Přidejte papriky, olej z nich a olivy, zakápněte octem a vložte do trouby. Za dvě tři minuty bude maso středně propečené. Vyjměte ho z trouby a zakryté fólií nechte asi pět minut odpočívat. Podávejte se zbytkem bazalky.
Komentáře