Hovězí ruličky plněné mozzarellou

Hovězí ruličky plněné mozzarellou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Delikátní způsob, jak hravě a bez stresu připravit horu steaků pro hromadu lidí

Suroviny

12 ks
hovězí plátky (asi 80g), nebo 6 malých (asi 140g) steaků svíčkové
bazalka svazek
čerstvé lístky
300 g
nakládané pečené papriky plus lžíce z nálevu
olivy zelené hrst
jakékoliv barvy
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Steaky osolte, opepřete a na každý nasypte trochu bazalkových lístků a mozzarelly. Konce složte k sobě a párátkem spojte do ruličky. (Až sem je můžete připravit i den dopředu; v tom případě je zakryjte a dejte do lednice.)

2. Pořádně zahřejte pekáček s těžkým dnem, nalijte na něj olej a hovězí ze všech stran opečte – stačí minuta, aby maso zůstalo uvnitř syrové. 

3. Přidejte papriky, olej z nich a oli­vy, zakápněte octem a vložte do trouby. Za dvě tři minuty bude maso středně propečené. Vyjměte ho z trouby a zakryté fólií nechte asi pět minut odpočí­vat. Podávejte se zbytkem bazalky.

Obchod Apetit