0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hustá polévka z uzené ryby

Hustá polévka z uzené ryby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hustá polévka z uzené ryby

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2200 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 208 g
Tuky 81 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatné a pohodové jídlo! Snadno ho připravíte větší množství, stačí znásobit všechny ingredience.

Suroviny

ryba 450 g
uzená (treska, tolstolobik, makrela)
bobkový list 1 ks
mléko 850 ml
máslo 25 g
cibule 1 ks
najemno nakrájená
mouka pšeničná hladká 1 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný
paprika červená 1 ks
nakrájená
sherry 130 ml
nebo jiné dezertní víno
paprika mletá sladká špetka
brambory 230 g
moučné, oloupané, nakrájené na kostičky
mražená zrna
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
petrželka hrst
nasekaná
chleba
opečený, potřený česnekem

1 Celou rybu vložte do hrnce a zalijte mlékem. Přidejte bobkový list, uveďte do varu a deset minut mírně vařte. Pak vyjměte rybu, maso rozdělte vidličkou na lupínky a mléko přeceďte.

2 V hrnci na středním plameni osmahněte na másle cibulku; trvá to tři až čtyři minuty. Pak ji poprašte moukou, zasmahněte, přisypte česnek i kousky papriky a společně smažte ještě pět minut. Poté směs zalijte sherry a za stálého míchání nechte téměř všechnu tekutinu odpařit.

3 Do hrnce přidejte brambory a sladkou papriku, zalijte přecezeným mlékem, osolte a opepřete. Uveďte do varu, plamen stáhněte, polévku přikryjte poklicí a čtvrt hodiny mírně vařte. Potom přisypte kukuřici a provářejte ještě pět minut.

4 Polévku odstavte a vmíchejte rybu. Podávejte posypané petrželkou a s česnekovým chlebem.

Tip Apetitu
Osvědčily se nám boxy Tuperware: odolávají teplotám až –40 stupňů, takže nekřehnou a nelámou se. www.tupperware.cz

Jak zamrazit:
Polévku vlijte do plastové nádoby s víčkem a po vychladnutí až na měsíc zmrazte. Před podáváním ji nechte přes noc povolit v chladničce a pak opatrně prohřejte v hrnci (polévka by se neměla vařit – mléko by se srazilo). Podle chuti dokořeňte, posypte petrželkou a podávejte s česnekovým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč