Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4284 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 417 g
Tuky 239 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušenky 250 g
BB, Club, Lotus
vejce 4 ks
cukr 100 g
Cottage
tvaroh 250 g
velká
škrob 2 PL
mletá
máslo 125 g

Postup

1

Do mixéru nasypejte sušenky, 70g másla, lžičku skořice a rozmixujte. Ze sušenek by měl vzniknout jemný prášek, díky máslu se vytvoří spojitá směs podobná drobence.

2

Tu pak nasypejte do dortové formy (průměr 20cm), kterou předtím vyložíte pečícím papírem. Sušenkovou směs přitlačte prsty ke dnu, rovnoměrně až ke stěnám formy. Vložte do lednice.

3

Mezitím na pánvi rozpusťte zbylé máslo, přidejte 50g cukru a nakrájená oloupaná jablka. Nechte karamelizovat na mírném ohni. Jablka by měla postupně změknout. Odstavte z ohně.

4

V míse smíchejte sýr cottage, lučinu, tvaroh, vejce, zbylé cukry, škrob. Použijte elektrický šlehač nebo důkladně ručně promíchejte.

5

Vyndejte z lednice formu s korpusem, navršte na dno jablečnou směs, na ní pak tvarohovou hmotu.

6

Dejte péct na 150°C po dobu 75 minut. Cheesecake je nutné dát po pečení minimálně na 4 hodiny chladit do lednice. Ideální je nechat v chladničce přes noc.

Foto: Flickr.com, Travel with Simone

Autor: katara