Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemné vepřové proužky
Vepřové nudličky s hráškem
ZDROJ: StockFood
sdílet:

Jemné vepřové proužky

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1523 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 38 g
Tuky 91 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá pánev s vepřovými nudličkami!

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
panenka 500 g
nakrájená na silnější proužky
kmín 1,5 ČL
drcený
vývar kuřecí 300 g
hrášek 120 g
mražený
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekané, lze nahradit petrželkou
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte trochu oleje (o něco víc než lžíci) a ze všech stran na něm dozlatova opečte maso; trvá to tři až čtyři minuty. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.

2

Do pánve vlijte zbylý olej a vsypte koření. Za stálého míchání asi minutu smažte, aby se rozvinuly ­vůně. Zalijte vývarem, zamíchejte a na vyšším plameni vařte, až se vývar z poloviny vypaří. Přisypte hrášek. Sejměte z ohně, při­dejte jogurt, podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte maso a posypte hotové jídlo zelenými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 16:05
Recept se nachází v č.10/05, str.12
03.06.2007 16:46
Pouzili jsme misto panenky veprovou plec a bylo to moc dobre.