Jemné vepřové proužky

Jemné vepřové proužky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (3)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1504 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 37 g
Tuky 90 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Rychlá pánev

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
panenka 500 g
nakrájená na silnější proužky
paprika sladká 1.5 ČL
kmín 1.5 ČL
drcený
vývar kuřecí 300 g
hrášek 120 g
mražený
1.5 PL
přírodní jogurt
hrst
koriandrové lístky nasekané, čerstvé nebo petrželkové lístky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte trochu oleje (o něco víc než lžíci) a ze všech stran na něm dozlatova opečte maso; trvá to tři až čtyři minuty. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.

2. Do pánve vlijte zbylý olej a vsypte koření. Za stálého míchání asi minutu smažte, aby se rozvinuly ­vůně. Zalijte vývarem, zamíchejte a na vyšším plameni vařte, až se vývar z poloviny vypaří. Přisypte hrášek. Sejměte z ohně, při­dejte jogurt, podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte maso a posypte hotové jídlo zelenými lístky.

Komentáře

Anonym

Pouzili jsme misto panenky veprovou plec a bylo to moc dobre.

Obchod Apetit