Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 30
Do 10 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4892 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 975 g
Tuky 60 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 5 ks
kakao 3 PL
vrchovaté, kvalitní

Postup

1

Vajíčka (bílek i žloutek), cukr a kakao šlehačem promíchám až nejsou žádné hrudky kakaa a je to pěkně provzdušněné.

2

Směs naliji na plech. (dávám pečící popír) , ale můžete dobře potřít máslem a vysypat hrubou moukou.

3

Dám do předehřáté trouby. Dávám horkovzduch na cca 180.Ale dle Vašich zkušeností s Vaší troubou. Za 10minutek je upečeno. (vyzkoušet špejlí )

4

Vyndám z trouby a nechám chvilku prochladnout. Za chvilku smotám s pečícím papírem a nechám smotané vychladnout.

5

Ušlehám si šlehačku (na kvalitě nešetřit- nejlepší 40%) osladím ji. Každý podle své chuti. V sezóně si nachystám třeba borůvky, maliny...nebo mražené okapané.

6

Roládu naplním šlehačkou a posypu borůvkami. Smotám a dám do alobalu. Pěkně zabalenou ji dám do ledničky vychladit. Je to všechno šup-šup , skoro bez práce.

7

Roládu nakrájím a dám sešikma na talířek. Třeba trošku poprášit cukrem a může být i třeba kopeček vanilkové zmrzliny, nebo zakysané smetany a jestli zbyly borůvky tak na smetanu je nasypat. Vypadá to moc luxusně a moc dobré.

P.S. dělám i z dvojité várky. Větší. Nikdy nezbyde.

Foto: Flickr.com, Bianca Lee