Suroviny
Postup
Vajíčka (bílek i žloutek), cukr a kakao šlehačem promíchám až nejsou žádné hrudky kakaa a je to pěkně provzdušněné.
Směs naliji na plech. (dávám pečící popír) , ale můžete dobře potřít máslem a vysypat hrubou moukou.
Dám do předehřáté trouby. Dávám horkovzduch na cca 180.Ale dle Vašich zkušeností s Vaší troubou. Za 10minutek je upečeno. (vyzkoušet špejlí )
Vyndám z trouby a nechám chvilku prochladnout. Za chvilku smotám s pečícím papírem a nechám smotané vychladnout.
Ušlehám si šlehačku (na kvalitě nešetřit- nejlepší 40%) osladím ji. Každý podle své chuti. V sezóně si nachystám třeba borůvky, maliny...nebo mražené okapané.
Roládu naplním šlehačkou a posypu borůvkami. Smotám a dám do alobalu. Pěkně zabalenou ji dám do ledničky vychladit. Je to všechno šup-šup , skoro bez práce.
Roládu nakrájím a dám sešikma na talířek. Třeba trošku poprášit cukrem a může být i třeba kopeček vanilkové zmrzliny, nebo zakysané smetany a jestli zbyly borůvky tak na smetanu je nasypat. Vypadá to moc luxusně a moc dobré.
P.S. dělám i z dvojité várky. Větší. Nikdy nezbyde.
Foto: Flickr.com, Bianca Lee