Suroviny
kuřecí prsa
250
g
brambory
2
ks
cibule
1
ks
česnek
4
stroužky
zázvor (mletý)
1
ČL
chilli sušené
1
ČL
pepř celý
1
ČL
fenykl
1
ČL
ocet
1
PL
cukr
1
PL
sůl
rostlinný olej
Postup
1
Na pánvi na troše oleje osmahněte chilli, pepř a fenykl, přilijte trošku vody, aby se udělala kašička. Nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a zázvor smíchejte s trochou vody, aby se udělala ne moc vodová směs.
2
Na rozpálený olej dejte tuto směs a nechte chvíli smažit. Až to začne hodně vonět, přihoďte na kousky nakrájené kuřecí maso a oloupané brambory nakrájené na kostičky.
3
Na mírném ohni nechte opékat asi deset minut a pak přidejte osmahnutou směs koření. Nechte vařit, dokud brambory i maso nezměknou.
4
Poté přidejte ocet a cukr a sůl podle chuti. Podává se s rýží nebo opečeným chlebem, možno jíst i s čerstvým chlebem.
Foto: PXhere.com