Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4754 kcal
Bílkoviny 156 g
Cukr 24 g
Tuky 448 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Krásný a lehký oběd, rychlé pohoštění či večeře! Jako příloha se skvěle uplatní jednoduchý zelený salát a opečené plátky bagety, potřené česnekovým máslem.

Suroviny

květák 1 ks
velký
anglická slanina 6 plátků
paprika červená 200 g
naložená v oleji, např.Rolnik
zakysaná smetana 200 ml
čedar 180 g
nastrouhaný lze nahradit goudou
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a opepřete.

2. Rozpalte gril v troubě. Slaninu nakrájejte na proužky, ty rozložte na pečicí plech a pod grilem vypečte do křupava. Gril nevypínejte. Polovinu slaniny přidejte ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky.

3. Hrst sýra si ponechte stranou, zbytek smíchejte se smetanou a přelijte přes květák. Posypte zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékejte pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.

Obchod Apetit