Suroviny
Lívanečky
droždí
15
g
cukr
30
g
mouka pšeničná hladká
300
g
mléko
500
ml
vejce
2
ks
sůl
špetka
rostlinný olej
Borůvkový žahour
borůvky
500
g
pudink
1
bal
cukr
Tvarohový krém
tvaroh měkký
2
kelímky
zakysaná smetana
1
kelímek
vanilkový cukr
4
bal
žloutek
2
ks
Postup
1
Lívanečky: Droždí rozmícháme s cukrem a moukou, přidáme vlažné mléko, zakryjeme a necháme kynout.
2
Přidáme citronovou kůru, vejce, zbylý cukr, mouku a mléko. Vytvoříme těsto.
3
Opět zakryjeme a necháme asi půl hodiny kynout.
4
Poté pečeme.
5
Borůvkový žahour: Borůvky podlijeme 1 dl vody a dáme vařit. Přidáme rum, cukr a pudink.
6
Tvarohový krém: Ze všech ingrediencí vyšleháme krém.
Foto: PXhere.com