Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 632 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 63 g
Tuky 28 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Sýr dokáže hezky zezlátnout, a přitom se z něj nestane guma. Lahodná obměna: místo sterilované zeleniny vyzkoušejte čerstvé papriky či rajčata anebo použijte kvalitní šunku, nakrájenou na kostičky. Stoprocentně si pochutnáte!

Suroviny

bageta 1 ks
podélně rozpůlená, lze nahradit dvěma krajíci bežného chleba
50 g
nakládaná zelenina sterilovaná paprika, cibulky
olivy černé 1 hrst
vypeckované, nakrájené na plátky
ovčí sýr 100 g
lze nahradit kozím (orava nebo kaškavel), nakrájený na kousky,
2 ČL
ocet balsamico
rukola lístků
lze nahradit salátem, drobně natrhaný
olivový olej bazalkový
na zakapání
1. Rozpalte gril a z jedné (té zakulacené) strany opečte bagetu nebo krajíček chleba. Otočte, na neopečenou stranu rozdělte zeleninu a bohatě ji posypte kolečky oliv a kostičkami sýra. Bagetu nebo chléb vraťte pod gril a zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a zlátnout.

2. Obloženou bagetu sejměte z grilu, a dokud je sýr ještě horký, zakápněte ho balzamikovým octem a olivovým olejem. Chutě se krásně spojí dohromady. Zapečenou křupavou bagetu položte na talíř a posypte ji zelenými lístky rokety. Ihned podávejte – buď samostatně jako lehkou večeři, nebo jako elegantní přílohu.

Obchod Apetit