Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 661 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 68 g
Tuky 28 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr dokáže hezky zezlátnout, a přitom se z něj nestane guma. Lahodná obměna: místo sterilované zeleniny vyzkoušejte čerstvé papriky či rajčata anebo použijte kvalitní šunku, nakrájenou na kostičky. Stoprocentně si pochutnáte!

Suroviny

bageta 1 ks
podélně rozpůlená nebo 2 krajíce chleba
zelenina 50 g
nakládaná
olivy černé 1 hrst
vypeckované na plátky
ovčí sýr 100 g
nebo kozí, na kousky
balzamikový ocet 2 ČL
rukola lístky
olivový olej
na zakapání
1 Rozpalte gril a z jedné (té zakulacené) strany opečte bagetu nebo krajíček chleba. Otočte, na neopečenou stranu rozdělte zeleninu a bohatě ji posypte kolečky oliv a kostičkami sýra. Bagetu nebo chléb vraťte pod gril a zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a zlátnout.
2 Obloženou bagetu sejměte z grilu, a dokud je sýr ještě horký, zakápněte ho balzamikovým octem a olivovým olejem. Chutě se krásně spojí dohromady. Zapečenou křupavou bagetu položte na talíř a posypte ji zelenými lístky rokety. Ihned podávejte – buď samostatně jako lehkou večeři, nebo jako elegantní přílohu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit