Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Margotky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 30 margotek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1794 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 85 g
Tuky 142 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další chytrý tah, jak zhodnotit sladkou dobrotu z obchodu a přeměnit ji v lahodný novotvar. Rychlé, nevšední – a hlavně výtečné! Jen byste měli mít jistotu, že používáte čerstvá a zdravotně nezávadná vejce, protože žloutek nebude podléhat tepelné úpravě!

Související recepty

Suroviny

čokoládové tyčinky 5 ks
kokosové – my jsem použili Margot, celkem 500 g
Na potření a zdobení
mléčná a tmavá poleva (například Dr. Oetker nebo Carla)

Postup

1

Čokoládu nalámejte do nádoby robota a rozmixujte ji. Přidejte žloutek i změklé máslo a vše promíchejte, aby vznikla vláčná hmota. Tu pak přesuňte do plastové krabičky, třeba od zmrzliny, a rozetřete (obojí jde nejlíp pomocí plastové nebo gumové stěrky). Nechte v nádobce na chladném místě ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

2

Ztuhlou hmotu vyklopte (ohebný plast vám to usnadní), nakrájejte ji na drobné kostky nebo obdélníky a ty přelévejte rozpuštěnou polevou. Až zatuhne, můžete ji ještě štětečkem dozdobit jinou barvou hotové polevy. Kdo si netroufá na pracnější bonbonky nebo je v časové tísni, může vláčnou hmotu místo do krabičky hned vkládat do papírových košíčků a po zatuhnutí je jenom přelít polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

04.09.2007 14:17
Recept se nachází v č.12/05, str.40