Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mleté hovězí maso zapečené v bramborové kaši

Mleté hovězí maso zapečené v bramborové kaši

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2840 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 213 g
Tuky 128 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
velká, nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
vývar hovězí 300 ml
worcesterská omáčka 2 PL
sůl
pepř
Vrchní vrstva
na kousky
horké
125 g
zralý čedar strouhaný

Postup

1

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme cibuli, celer, mrkev a 3 minuty opékáme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně opékáme.

2

Přidáme mouku, dobře promícháme a zahříváme 1 minutu. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, worcesterskouu omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání dusíme.

3

Mezitím připravíme vrchní vrstvu: ve slané vodě uvaříme doměkka brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přimícháme sýr.

4

Do 4 žáruvzdorných misek rozdělíme masovou směs, popřípadě ji dáme do 1 velké mísy, a pokryjeme bramborovou kaší.

5

Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200°C (plyn 6). Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená. Ihned podáváme.

Foto: Wikimedia.commons.com

Autor: bastet.pce