0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mleté hovězí maso zapečené v bramborové kaši

Mleté hovězí maso zapečené v bramborové kaši

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2840 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 213 g
Tuky 128 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar hovězí 300 ml
rajčatový protlak 1 PL
worchestrová omáčka 2 PL
sůl
pepř
Vrchní vrstva
brambory 750 g
na kousky
máslo 30 g
mléko 2 PL
horké
125 g
zralý čedar strouhaný

Postup

1

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme cibuli, celer, mrkev a 3 minuty opékáme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně opékáme.

2

Přidáme mouku, dobře promícháme a zahříváme 1 minutu. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, worcesterskouu omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání dusíme.

3

Mezitím připravíme vrchní vrstvu: ve slané vodě uvaříme doměkka brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přimícháme sýr.

4

Do 4 žáruvzdorných misek rozdělíme masovou směs, popřípadě ji dáme do 1 velké mísy, a pokryjeme bramborovou kaší.

5

Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200°C (plyn 6). Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená. Ihned podáváme.

Foto: Wikimedia.commons.com

Autor: bastet.pce

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč