Suroviny
Postup
V kastrole rozehřejeme olej, přidáme cibuli, celer, mrkev a 3 minuty opékáme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně opékáme.
Přidáme mouku, dobře promícháme a zahříváme 1 minutu. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, worcesterskouu omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání dusíme.
Mezitím připravíme vrchní vrstvu: ve slané vodě uvaříme doměkka brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přimícháme sýr.
Do 4 žáruvzdorných misek rozdělíme masovou směs, popřípadě ji dáme do 1 velké mísy, a pokryjeme bramborovou kaší.
Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200°C (plyn 6). Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená. Ihned podáváme.
Foto: Wikimedia.commons.com