Nejjednodušší rizoto s plody moře na světě

Nejjednodušší rizoto s plody moře na světě

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1665 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 289 g
Tuky 29 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Rizoto je ideální jídlo pro mikrovlnkový ,eintopf‘. Příprava se obejde skoro bez míchání, takže se mezitím můžete v klidu podívat na zprávy.

Suroviny

cibule 1 ks
jemně nasekaná
fenykl 1
pokrájená na tenké proužky
olivový olej 1 PL
rýže 300 g
vhodná na rizoto
vývar zeleninový 500 ml
300 g
mořské plody rozmrazené
hrášek 100 g
mražený
parmazán 3 PL
strouhaný
citron 1 ks
kůra a šťáva
petrželka hrst
hrubě posekaná
1. Cibuli a fenykl vložte do vhodné mísy, zakápněte olejem a mikrovlňte pět minut na vysoký výkon. Pak vmíchejte rýži, přelijte vývarem, zakryjte mísu talířem a pokračujte 10–15 minut na stejný výkon, nebo až bude rýže skoro uvařená.

2. Přidejte mořské plody a hrášek, přikryjte a vařte opět na vysoký výkon dvě až tři minuty, aby rýže došla. Vmíchejte parmazán i citronovou šťávu a nechte chvíli odstát. Podávejte s petrželkou smíchanou s citronovou kůrou.

Stupňování
Mikrovlnky se liší výkonem, ale obecně platí níže uvedené rozmezí  (pro jistotu se však podívejte do návodu). Pokud máte slabší troubu, nastavte ji na nejbližší stupeň a úměrně prodlužte dobu přípravy.
nízký     90–150 wattů
rozmrazování    300–350 wattů
střední    450–500 wattů
vyšší    650–750 wattů
vysoký    850 wattů
maximální    1000 wattů

Obchod Apetit