Rizoto je ideální jídlo pro mikrovlnkový ,eintopf‘. Příprava se obejde skoro bez míchání, takže se mezitím můžete v klidu podívat na zprávy.
Postup
Cibuli a fenykl vložte do vhodné mísy, zakápněte olejem a mikrovlňte pět minut na vysoký výkon. Pak vmíchejte rýži, přelijte vývarem, zakryjte mísu talířem a pokračujte 10–15 minut na stejný výkon, nebo až bude rýže skoro uvařená.
Přidejte mořské plody a hrášek, přikryjte a vařte opět na vysoký výkon dvě až tři minuty, aby rýže došla. Vmíchejte parmazán i citronovou šťávu a nechte chvíli odstát. Podávejte s petrželkou smíchanou s citronovou kůrou.
Stupňování
Mikrovlnky se liší výkonem, ale obecně platí níže uvedené rozmezí (pro jistotu se však podívejte do návodu). Pokud máte slabší troubu, nastavte ji na nejbližší stupeň a úměrně prodlužte dobu přípravy.
- nízký 90–150 wattů
- rozmrazování 300–350 wattů
- střední 450–500 wattů
- vyšší 650–750 wattů
- vysoký 850 wattů
- maximální 1000 wattů
Komentáře