0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejjednodušší rizoto s plody moře na světě

Nejjednodušší rizoto s plody moře na světě
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Nejjednodušší rizoto s plody moře na světě

3.1 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2013 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 316 g
Tuky 44 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto je ideální jídlo pro mikrovlnkový ,eintopf‘. Příprava se obejde skoro bez míchání, takže se mezitím můžete v klidu podívat na zprávy.

Suroviny

cibule 1 ks
jemně nasekaná
fenykl 1 ks
pokrájený na tenké proužky
olivový olej 1 PL
rýže 300 g
vhodná na rizoto
vývar zeleninový 500 ml
plody moře 300 g
rozmrazené
mražený hrášek 100 g
parmazán 3 PL
strouhaný
citron 1 ks
kůra a šťáva
petrželka 1 hrst
hrubě posekaná

1 Cibuli a fenykl vložte do vhodné mísy, zakápněte olejem a mikrovlňte pět minut na vysoký výkon. Pak vmíchejte rýži, přelijte vývarem, zakryjte mísu talířem a pokračujte 10–15 minut na stejný výkon, nebo až bude rýže skoro uvařená.

2 Přidejte mořské plody a hrášek, přikryjte a vařte opět na vysoký výkon dvě až tři minuty, aby rýže došla. Vmíchejte parmazán i citronovou šťávu a nechte chvíli odstát. Podávejte s petrželkou smíchanou s citronovou kůrou.

Stupňování
Mikrovlnky se liší výkonem, ale obecně platí níže uvedené rozmezí (pro jistotu se však podívejte do návodu). Pokud máte slabší troubu, nastavte ji na nejbližší stupeň a úměrně prodlužte dobu přípravy.
nízký     90–150 wattů
rozmrazování    300–350 wattů
střední    450–500 wattů
vyšší    650–750 wattů
vysoký    850 wattů
maximální    1000 wattů

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit