Bez velkého vaření. Provětráte spíž.
1 Začněte smažením Ve velké vysoké pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozpalte olej a minutu v něm na středním plameni a za stálého míchání smažte česnek a kari pastu, dokud vše nezačne příjemně vonět.
2 Rýžujte Rýži teď nasypte do nádoby, přilijte vývar, přidejte cizrnu a rozinky a vše promíchejte vidličkou, aby rýže netvořila hrudky. Osolte, opepřete a pod pokličkou přiveďte k varu. Teplotu snižte na střední plamen a vařte 12–15 minut, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne.
3 Načechrejte a podávejte Čerstvý špenát opláchněte a rukama z něj vymačkejte přebytečnou vodu, podobně jako když ždímáte prádlo. Stejně naložte s rozmrazeným listovým špenátem. Listy přisypte do kastrolu a přidejte dvě lžíce horké vody. Vše důkladně zamíchejte do rýže. Posypte oříšky kešu. Pokud chcete pokrm zjemnit, podávejte ho zakapaný bílým jogurtem – zmírní pikantní chuť kari pasty a dodá pravý indický punc.
Kouzelná přísada
Listový špenát Bonduelle patří mezi mražené skvosty, z nichž se nevyklube nevzhledné bláto. Rozmrazujte při pokojové teplotě či v mikrovlnce při nejnižším ,rozmrazovacím‘ programu. Např. Billa a Globus; 450 g za 26–34,50 Kč
Komentáře
Anonym
25.03.2006 18:37
Dokonalé!
Anonym
31.08.2007 12:13
Apetit 3/05
Anonym
12.09.2007 18:21
Skvělé