Pečená rajčata, to je láska na celý život. Jsou šťavnatá, sladká a díky bazalce krásně voňavá.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Těžkou, nejlépe grilovací pánev nechte pořádně rozehřát na plotýnce.
Rajčata rozkrojte příčně napůl. Řezné plochy potřete olejem a touto stranou dolů klaďte na horkou pánev. Nechte asi minutu pražit, pak odstavte z ohně.
Přesuňte rajčata do mělké zapékací misky, tentokrát řeznou plochou nahoru. Povrch potřete octem a olejem, posypte česnekem a lehce poprašte přírodním cukrem. Osolte a opepřete.
Pečte asi hodinu. Že je hotovo, poznáte podle toho, že rajčata změknou a mají opečenou slupku. Pak je už jen nechte trochu zchladnout a dopřejte jim pár kapek oleje, octa a lístků bazalky.
Získejte náskok: Rajčata si můžete připravit pár hodin dopředu. Klidně je nechte úplně vychladnout, jen je nedávejte do lednice.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 15:19
Apetit 9/05