Pečená rajčata, to je láska na celý život. Jsou šťavnatá, sladká a díky bazalce krásně voňavá.
Postup
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Těžkou, nejlépe grilovací pánev nechte pořádně rozehřát na plotýnce.
Rajčata rozkrojte příčně napůl. Řezné plochy potřete olejem a touto stranou dolů klaďte na horkou pánev. Nechte asi minutu pražit, pak odstavte z ohně.
Přesuňte rajčata do mělké zapékací misky, tentokrát řeznou plochou nahoru. Povrch potřete octem a olejem, posypte česnekem a lehce poprašte přírodním cukrem. Osolte a opepřete.
Pečte asi hodinu. Že je hotovo, poznáte podle toho, že rajčata změknou a mají opečenou slupku. Pak je už jen nechte trochu zchladnout a dopřejte jim pár kapek oleje, octa a lístků bazalky.
Získejte náskok: Rajčata si můžete připravit pár hodin dopředu. Klidně je nechte úplně vychladnout, jen je nedávejte do lednice.
Komentáře