Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 910 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 104 g
Tuky 41 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pečená rajčata, to je láska na celý život. Jsou šťavnatá, sladká a díky bazalce krásně voňavá

Suroviny

rajčata 6 ks
velká, na větviččce
olivový olej 3 PL
plus trocha na zakapání
1 PL
ocet balsamico necelá lžíce
česnek 2
nakrájené na jemné plátky
hnědý cukr 2 PL
bazalka hrst
čerstvá, lístky, jemně nakrájených
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Těžkou, nejlépe grilovací pánev nechte pořádně rozehřát na plotýnce.

2. Rajčata rozkrojte příčně napůl. Řezné plochy potřete olejem a touto stranou dolů klaďte na horkou pánev. Nechte asi minutu pražit, pak
odstavte z ohně.

3.
Přesuňte rajčata do mělké zapékací misky, tentokrát řeznou plochou nahoru. Povrch potřete octem a olejem, posypte česnekem a lehce poprašte přírodním cukrem. Osolte a opepřete.

4. Pečte asi hodinu. Že je hotovo, poznáte podle toho, že rajčata změknou a mají opečenou slupku. Pak je už jen nechte trochu zchladnout a dopřejte jim pár kapek oleje, octa a lístků bazalky.
Získejte náskok: Rajčata si můžete připravit pár hodin dopředu. Klidně je nechte úplně vychladnout, jen je nedávejte do lednice.

Komentáře

Obchod Apetit