Suroviny
Na těsto
vejce
4
ks
krystalový cukr
200
g
olej
100
ml
mouka pšeničná polohrubá
200
g
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
Na náplň
mléko
1
l
pudinkový prášek
2
ks
zakysaná smetana
2
bal
skořicový cukr
2
bal
Postup
1
Horkovzdušnou troubu necháme předehřívat na 250°C.
2
Mezitím zpracujeme těsto, tj. smícháme žloutky s cukrem, olejem.
3
Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků.
4
Těsto vylijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Ještě nedáváme do trouby.
5
Uvaříme pudink z 1 litru mléka a 2 vanilkových pudinků. Uvařený pudink nalijeme na syrové těsto. Hmoty se různě spojí, pudink místy proteče těstem.
6
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a stlumíme na 200°C - při této teplotě necháme péct 15 minut.
7
Na vychladlý moučník rozetřeme zakysanou smetanu a pak posypeme skořicovým cukrem. Skladujeme v chladničce.
Foto: Flickr.com, Esimpraim