Svěží rajčatový salát skvěle doplní pikantní chorizo a křupavé opečené krutony.
Suroviny
fazolky zelené
150
g
očištěné
olivový olej panenský
1
PL
+ na chleba
chorizo
1
ks
klobása – na plátky nebo kostičky
vinný ocet červený
2
PL
ciabatta
200
g
natrhaná, lze nahradit rustikální bagetou, natrhanou
rajčata cherry
250
g
přepůlená
cibule červená
1
ks
přepůlená a nakrájená na plátky
petrželka
1
hrst
hladkolistá, lístky otrhané
rukola
100
g
1 Ve vroucí osolené vodě povařte fazolky, stačí jim asi 3 minuty. Pak sceďte a hned zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Odložte stranou.
2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm chorizo dokřupava. Stáhněte z ohně, vlijte ocet a rychle zamíchejte na zálivku.
3 Natrhaný chleba pokapejte olejem a opečte v troubě předehřáté na 220°C dozlatova; trvá to asi 5 minut.
4 Na servírovací mísu rozložte rajčátka, fazolky, cibuli, chleba a chorizo. Pokapejte zálivkou z pánve a posypte petrželkou a rukolou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů)
- Jedeme na zelenou(42 receptů)
- 9x Letní rajčatový salát(9 receptů)