0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatový salát s chlebem a chorizem

Rajčatový salát s chlebem a chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatový salát s chlebem a chorizem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 135 g
Tuky 41 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží rajčatový salát skvěle doplní pikantní chorizo a křupavé opečené krutony.

Suroviny

fazolky zelené 150 g
očištěné
olivový olej panenský 1 PL
+ na chleba
chorizo 1 ks
klobása – na plátky nebo kostičky
vinný ocet červený 2 PL
ciabatta 200 g
natrhaná, lze nahradit rustikální bagetou, natrhanou
rajčata cherry 250 g
přepůlená
cibule červená 1 ks
přepůlená a nakrájená na plátky
petrželka 1 hrst
hladkolistá, lístky otrhané
rukola 100 g

1 Ve vroucí osolené vodě povařte fazolky, stačí jim asi 3 minuty. Pak sceďte a hned zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Odložte stranou.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm chorizo dokřupava. Stáhněte z ohně, vlijte ocet a rychle zamíchejte na zálivku.

3 Natrhaný chleba pokapejte olejem a opečte v troubě předehřáté na 220°C dozlatova; trvá to asi 5 minut.

4 Na servírovací mísu rozložte rajčátka, fazolky, cibuli, chleba a chorizo. Pokapejte zálivkou z pánve a posypte petrželkou a rukolou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Obchod Apetit