Rajčatový salát s chlebem a chorizem

Rajčatový salát s chlebem a chorizem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1029 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 107 g
Tuky 39 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží rajčatový salát skvěle doplní pikantní chorizo a křupavé opečené krutony.

Související recepty

Suroviny

fazolky zelené 150 g
očištěné
olivový olej 1 PL
panenský, + na chleba
chorizo 1 ks
na plátky / kostičky
vinný ocet bílý 2 PL
červený
chleba 200 g
lze nahradit rustikální bagetou, natrhané
250 g
třešňová rajčátka přepůlená
cibule červená 1 ks
přepůlená, na plátky
petrželka hrst
velká hrst lístků
rukola 100 g

1 Ve vroucí osolené vodě povařte fazolky, stačí jim asi 3 minuty. Pak sceďte a hned zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Odložte stranou.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm chorizo dokřupava. Stáhněte z ohně, vlijte ocet a rychle zamíchejte na zálivku.

3 Natrhaný chleba pokapejte olejem a opečte v troubě předehřáté na 220°C dozlatova; trvá to asi 5 minut.

4 Na servírovací mísu rozložte rajčátka, fazolky, cibuli, chleba a chorizo. Pokapejte zálivkou z pánve a posypte petrželkou a rukolou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Obchod Apetit