Suroviny
moučkový cukr
1
hrnek
vejce
2
ks
mléko
1
hrnek
rostlinný olej
1
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
kokos strouhaný
1
hrnek
na posypání
moučkový cukr
1
hrnek
smetana ke šlehání
1
kelímek
Postup
1
Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva.
2
Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme.
3
Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne.
4
Když jsou řezy hotové, hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou.
5
Necháme je vystydnout. Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.
Foto: PXhere.com