Jednoduchá, ale efektní lahůdka, v níž se předvede hned několik chutí a konzistencí – chuťově výrazná šunka je vláčná, rukola a piniové oříšky zase krásně křupou…
Suroviny
rukola
300
g
lístky, čerstvé
sušená šunka
300
g
lze nahradit pršutem
parmazán
150
g
tahini
100
g
prodejny zdravé výžívy nebo orient. speciality
piniové oříšky
50
g
pražené, lze nahradit mandlemi
Postup
1
Pastu tahini dobře prošlehejte, aby byla krémovitá (má podobnou chuť jako máslo z burských oříšků – pokud je máte rádi a po ruce, můžete je použít místo tahini).
2
Rukolu propláchněte a rozdělte do přibližně stejných svazečků. Každý zaviňte vždy do dvou plátků šunky položených přes sebe.
3
Svazečky podávejte s krémovou pastou, hoblinkami parmazánu a piniovými jadérky. Báječná obměna: Plátky vláčné parmské šunky (pršutu) nahraďte uzeným lososem a pastu ze sezamových semínek tahini vyměňte za jogurt.