Ryba v páře si uchová šťávu i chuť!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Připravte si 2 přiměřeně velké kusy alobalu (podle velikosti ryb) a na ně stejně velké kusy pečicího papíru.
Ryby potřete zvenku i zevnitř směsí chilli papričky, zázvoru, česneku, pasty miso nebo sójové omáčky, limetové šťávy a 1 lžíce vody (použijete-li sójovku, dejte vody méně). Chcete-li, vložte každé do břišní dutiny pár snítek koriandru. Ryby položte na připravený pečicí papír na alobalu (každou na jeden kus), obložte pak čoi a jarní cibulkou a papír s alobalem pevně uzavřete, aby neunikala pára.
Balíčky položte na plech a pečte asi 20–25 minut, aby byly ryby hotové. Servírujte buď přímo v balíčcích, anebo na oválných miskách či talířích, doplněné koriandrem, podle chuti pokropené sezamovým olejem a osolené. Podávejte s dušenou rýží a rozpůlenou limetou na pokapání.
NĚCO NAVÍC
Miso je tradiční japonská pasta z fermentovaných sójových bobů, bohatá na bílkoviny. Sója je dnes považována za superpotravinu, ale spíše v čerstvé podobě jako lusky edamame.