Ryba v balíčku s pak čoi

Ryba v balíčku s pak čoi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 665 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 39 g
Tuky 36 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba v páře si uchová šťávu i chuť!

Suroviny

pstruh 2 ks
vykuchaný, každý cca 180g, lze nahradit sivenem
chilli paprička 1 ks
malá, červená, na tenká kolečka
zázvor (čerstvý) 1 cm
nadrobno
česnek 1 stroužek
podrcený
1 ČL
pasta miso světlá, lze nahradit 1 lžící sojové omáčka
limeta 0.5 ks
šťáva
koriandr 1 svazek
malý
pak čoi (čínské zelí) 2 ks
podle velikosti, rozpůlená / nakrájená
jarní cibulka 1 svazek
malý, na delší nudličky
sezamový olej 0.5 ČL
sůl mořská
k podávání
rýže dušená
k podávání
limeta
rozplená, k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Připravte si 2 přiměřeně velké kusy alobalu (podle velikosti ryb) a na ně stejně velké kusy pečicího papíru.

2 Ryby potřete zvenku i zevnitř směsí chilli papričky, zázvoru, česneku, pasty miso nebo sójové omáčky, limetové šťávy a 1 lžíce vody (použijete-li sójovku, dejte vody méně). Chcete-li, vložte každé do břišní dutiny pár snítek koriandru. Ryby položte na připravený pečicí papír na alobalu (každou na jeden kus), obložte pak čoi a jarní cibulkou a papír s alobalem pevně uzavřete, aby neunikala pára.

3 Balíčky položte na plech a pečte asi 20–25 minut, aby byly ryby hotové. Servírujte buď přímo v balíčcích, anebo na oválných miskách či talířích, doplněné koriandrem, podle chuti pokropené sezamovým olejem a osolené. Podávejte s dušenou rýží a rozpůlenou limetou na pokapání. 

NĚCO NAVÍC

Miso je tradiční japonská pasta z fermentovaných sójových bobů, bohatá na bílkoviny. Sója je dnes považována za superpotravinu, ale spíše v čerstvé podobě jako lusky edamame. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit