Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba zapečená s kaší
Ryba zapečená s kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba zapečená s kaší

4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1447 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 89 g
Tuky 98 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové rybí ragú zapečené pod čepicí z bramborové kaše je britská klasika. Tohle je její expresní verze. 

Suroviny

lze nahradit 30% zakysnou smetanou
hořčice dijonská 2 ČL
nasekaný nahrubo
mražený hrášek 100 g
povolený
makrela 1 ks
uzená, velká, bez kůže a kostí, na menší kousky
Na kaši
+ na dokončení
mléko 150 ml
horké
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Nejdřív připravte kaši. V osolené vodě uvařte brambory doměkka, slijte a rozšťouchejte s máslem a horkým mlékem na hustší kaši. Osolte a opepřete.

2

Troubu předehřejte na 190°C.

3

Crème fraîche či zakysanou smetanu a hořčici dejte do rendlíku, přihoďte špenát a za stálého míchání zvolna zahřívejte, až špenát zavadne.

4

Pak přidejte hrášek a kousky makrely, mírně osolte a opepřete.

5

Přesuňte do zapékací nádoby nebo rozdělte do 2 jednoporcových. Zakryjte kaší a povrch ozdobně načechrejte.

6

Poklaďte máslem a pečte 10 minut, až kaše zezlátne a náplň bude bublat.

7

Potom vložte na pár minut pod gril, aby byl povrch pěkně zlatohnědý a křupavý. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4