Krémové rybí ragú zapečené pod čepicí z bramborové kaše je britská klasika. Tohle je její expresní verze.
Suroviny
Postup
Nejdřív připravte kaši. V osolené vodě uvařte brambory doměkka, slijte a rozšťouchejte s máslem a horkým mlékem na hustší kaši. Osolte a opepřete.
Troubu předehřejte na 190°C.
Crème fraîche či zakysanou smetanu a hořčici dejte do rendlíku, přihoďte špenát a za stálého míchání zvolna zahřívejte, až špenát zavadne.
Pak přidejte hrášek a kousky makrely, mírně osolte a opepřete.
Přesuňte do zapékací nádoby nebo rozdělte do 2 jednoporcových. Zakryjte kaší a povrch ozdobně načechrejte.
Poklaďte máslem a pečte 10 minut, až kaše zezlátne a náplň bude bublat.
Potom vložte na pár minut pod gril, aby byl povrch pěkně zlatohnědý a křupavý.