0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba zapečená s kaší

Ryba zapečená s kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba zapečená s kaší

4.3 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1447 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 89 g
Tuky 98 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové rybí ragú zapečené pod čepicí z bramborové kaše je britská klasika. Tohle je její expresní verze. 

Suroviny

crème fraîche 8 PL
lze nahradit 30% zakysnou smetanou
hořčice dijonská 2 ČL
nasekaný nahrubo
mražený hrášek 100 g
povolený
makrela 1 ks
uzená, velká, bez kůže a kostí, na menší kousky
Na kaši
brambory 300 g
máslo 50 g
+ na dokončení
mléko 150 ml
horké
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Nejdřív připravte kaši. V osolené vodě uvařte brambory doměkka, slijte a rozšťouchejte s máslem a horkým mlékem na hustší kaši. Osolte a opepřete.

2

Troubu předehřejte na 190°C.

3

Crème fraîche či zakysanou smetanu a hořčici dejte do rendlíku, přihoďte špenát a za stálého míchání zvolna zahřívejte, až špenát zavadne.

4

Pak přidejte hrášek a kousky makrely, mírně osolte a opepřete.

5

Přesuňte do zapékací nádoby nebo rozdělte do 2 jednoporcových. Zakryjte kaší a povrch ozdobně načechrejte.

6

Poklaďte máslem a pečte 10 minut, až kaše zezlátne a náplň bude bublat.

7

Potom vložte na pár minut pod gril, aby byl povrch pěkně zlatohnědý a křupavý. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč