0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba zapečená s kaší

Ryba zapečená s kaší

4.2 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1103 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 92 g
Tuky 67 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové rybí ragú zapečené pod čepicí z bramborové kaše je britská klasika. Tohle je její expresní verze. 

Suroviny

zakysaná smetana 8 PL
lze nahradit 33% zakysnou smetanou
hořčice dijonská 2 PL
baby špenát 200 g
mladý, nahrubo
mražený hrášek 100 g
povolený
1 ks
uzená makrela velká, bez kůže a kostí, na menší kousky
Na kaši
brambory 300 g
máslo 50 g
+ na dokončení
mléko 150 ml
cca, horké
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Nejdřív připravte kaši. V osolené vodě uvařte brambory doměkka, slijte a rozšťouchejte s máslem a horkým mlékem na hustší kaši. Osolte a opepřete.

2

Troubu předehřejte na 190°C.

3

Crème fraîche či zakysanou smetanu a hořčici dejte do rendlíku, přihoďte špenát a za stálého míchání zvolna zahřívejte, až špenát zavadne.

4

Pak přidejte hrášek a kousky makrely, mírně osolte a opepřete.

5

Přesuňte do zapékací nádoby nebo rozdělte do 2 jednoporcových. Zakryjte kaší a povrch ozdobně načechrejte.

6

Poklaďte máslem a pečte 10 minut, až kaše zezlátne a náplň bude bublat.

7

Potom vložte na pár minut pod gril, aby byl povrch pěkně zlatohnědý a křupavý. 

Související články

Jak provonět ryby
  • Tipy a triky

Jak provonět ryby

Rybu napřed vykuchejte a vykostěte od hřbetu, nebo klasicky.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit