0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí filé s nivovou omáčkou a máslovým hráškem

Rybí filé s nivovou omáčkou a máslovým hráškem

Hodnocení receptu
3.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1025 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 68 g
Tuky 61 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

rybí filé 400 g
sýr s modrou plísní 110 g
ideálně niva
smetana na vaření 200 g
mražený hrášek 350 g
máslo 6 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1
Pokud máte filé mražené, nechte je povolit.
2
Troubu rozehřejeme na 180°C.
3
Do zapékací mísy nastrouháme najemno nivu, zalijeme smetanou, opepříme a promícháme. Na směs poklademe filé a lehce osolíme a opepříme. Dáme péct do trouby na 20 min.
4
Mezitím si připravíme hrášek. Do hlubší pánve vysypeme mražený hrášek (nemusí být rozmražený). Na středním plameni necháme hrášek za občasného míchání přibližně 5 min prohřát.
5
Po té přidáme k hrášku plátek másla, a po jeho rozpuštění osolíme a opepříme. Zvýšíme plamen a hrášek na másle ještě 3 minutky restujeme, dokud kuličky lehce nezezlátnou, dostanou pak lahodně nasládlou chuť.
Autor: Michaela Švancarová

Obchod Apetit