Rybí filé s nivovou omáčkou a máslovým hráškem

Rybí filé s nivovou omáčkou a máslovým hráškem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 2
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

rybí filé 400 g
sýr s modrou plísní 110 g
ideálně niva
smetana na vaření 200 g
mražený hrášek 350 g
máslo 6 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Pokud máte filé mražené, nechte je povolit. Troubu rozehřejeme na 180°C. Do zapékací mísy nastrouháme najemno nivu, zalijeme smetanou, opepříme a promícháme. Na směs poklademe filé a lehce osolíme a opepříme. Dáme péct do trouby na 20 min.  

2 Mezitím si připravíme hrášek. Do hlubší pánve vysypeme mražený hrášek (nemusí být rozmražený). Na středním plameni necháme hrášek za občasného míchání přibližně 5 min prohřát. Po té přidáme k hrášku plátek másla, a po jeho rozpuštění osolíme a opepříme. Zvýšíme plamen a hrášek na másle ještě 3 minutky restujeme, dokud kuličky lehce nezezlátnou, dostanou pak lahodně nasládlou chuť. 

Autor: Michaela Švancarová

Obchod Apetit