Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s novými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 857 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 140 g
Tuky 9 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vlažný salát, který je chutný už od pohledu, vás nadopuje vitaminem C

Suroviny

nové, vydrhnuté, popř. přepůlené
cca 900g
med 1 PL
tekutrý
estragon 1 hrst
nahrubo nasekané listy, lze nahradit bazalkou
salát 250 g
směs
pečená sterilovaná, nakrájená na plátky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to zhruba čtvrt hodiny. Pak je rychle zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a osušte. Mezitím oberte maso z kuřete a natrhejte ho na menší kousky.

2

Jogurt prošlehejte s medem a estragonem, osolte a opepřete podle chuti. Salátové lístky, kuře, papriky a brambory promíchejte v míse, přelijte ochuceným jogurtem a hned podávejte.

Příště to zkuste…
• kořeněné
Použijte pečené či vařené kuřecí maso ochucené třeba po indicku a místo estragonu například mátu nebo čerstvý koriandr.

• bez vaření
Brambory nahraďte hotovými balenými krutony.

Kouzelná přísada:
Ten pravý šmrnc salátu dodá bulharská pečená paprika. Ve sterilizované podobě koupíte v Tes­cu, 370ml sklenice vyjde na 30 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

04.09.2007 22:26
Recept se nachází v č.5/06, str.12