Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z manga a červených paprik
Salát z manga a červených paprik
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z manga a červených paprik

4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1282 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 102 g
Tuky 79 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastická kombinace chutí, kterou si určitě zamilujete. Aromatické mango spolu s rybí omáčkou dodá salátu úžasný švih.

Související recepty

Suroviny

vlašské, lískové, kešu, i směs, sekané
mango 2 ks
velké
koriandr čerstvý hrnku
sekaný
máta hrnku
přírodní
rybí omáčka 4 ČL
rostlinný olej 1 PL
jemný
na drobné kousky
najemno

Postup

1

Ořechy po obou stranách orestujte na pánvičce, aby se rozvoněly. Opražte je nasucho a za stálého míchání, protože se rády připalují. Můžete je také nasypat na plech a opéct nasucho v troubě při cca 180 °C, ale to už je hlídejte opravdu pozorně! Plech vyložte pečicím papírem, protože ořechy pouštějí olej; ušetříte si mytí plechu.

2

Oloupejte manga a nakrájejte je na plátky. Pracujte zásadně nad miskou nebo hlubokým talířem, protože ovoce pouští spoustu aromatické šťávy, kterou v salátu využijete.

3

V míse smíchejte koriandr, mátu, citronovou šťávu, cukr, rybí omáčku, olej a chilli omáčku. Přidejte mango, papriku a cibulku. Dejte tak na dvě hodiny vychladit. Před podáváním ozdobte ořechy. Salát kombinuje několik chutí i konzistencí a je opravdu jedinečný.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 13:37
Recept se nachází v č.8/05, str.79