Salát z manga a červených paprik

Salát z manga a červených paprik

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1320 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 103 g
Tuky 79 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastická kombinace chutí, kterou si určitě zamilujete. Aromatické mango spolu s rybí omáčkou dodá salátu úžasný švih.

Suroviny

ořechy 1
vlašské, lískové, kešu, i směs) sekané
mango 2 ks
velké
koriandr 1
sekaný
máta 1
citronová štáva 2 PL
krupicový cukr 4 ČL
přírodní
rybí omáčka 4 ČL
chilli omáčka 1 ČL
rostlinný olej 1 PL
jemný
paprika červená 1 ks
na drobné kousky
cibule červená 1 ks
najemno
1. Ořechy po obou stranách orestujte na pánvičce, aby se rozvoněly. Opražte je nasucho a za stálého míchání, protože se rády připalují. Můžete je také nasypat na plech a opéct nasucho v troubě při cca 180 °C, ale to už je hlídejte opravdu pozorně! Plech vyložte pečicím papírem, protože ořechy pouštějí olej; ušetříte si mytí plechu.

2. Oloupejte manga a nakrájejte je na plátky. Pracujte zásadně nad miskou nebo hlubokým talířem, protože ovoce pouští spoustu aromatické šťávy, kterou v salátu využijete.

3. V míse smíchejte koriandr, mátu, citronovou šťávu, cukr, rybí omáčku, olej a chilli omáčku. Přidejte mango, papriku a cibulku. Dejte tak na dvě hodiny vychladit. Před podáváním ozdobte ořechy. Salát kombinuje několik chutí i konzistencí a je opravdu jedinečný.

Komentáře

Obchod Apetit