Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z uzené tresky se ztraceným vejcem

Salát z uzené tresky se ztraceným vejcem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1663 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 46 g
Tuky 118 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do hitu francouzských bister se klasicky dává škvařená slanina. Varianta s uzenou rybou je ale přímo lahůdková!

Související recepty

Suroviny

hořčice kremžská 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 5 PL
bageta ½ ks
fazolky zelené 200 g
treska uzená 300 g
vejce 2 ks
hlávkový salát ½ hlávky
frisée
sůl
pepř

Postup

1

Do hrnce nalijte litr a půl vody a dejte ji vařit. Než začne vřít, připravte zálivku: prošlehejte spolu hořčici, ocet, tři lžíce oleje, lžíci vody a sůl.
 

2

Zapněte gril v troubě nebo troubu předehřejte na maximum. Bagetu na plechu zakápněte zbylým olejem a opečte dozlatova (8–10 minut).

3

Mezitím vhoďte fazolky do kastrolu s vroucí vodou a tři až pět minut je vařte. Pak je vylovte  děrovanou naběračkou, vsypte do mísy a zakápněte trochou zálivky. Do vody vložte rybu, stáhněte plamen a pět minut mírně povařte. Vyjměte, kápněte do vody trochu octa a z talířku nebo naběračky nechte do hrnce vklouznout rozklepnuté vejce. Bílek přehrňte přes žloutek a vejce povařte asi tři minuty takzvaně do ztracena (bílek by měl ztuhnout a žloutek zůstat tekutý). Vajíčko vyjměte děrovanou naběračkou a nechte na ubrousku okapat. Stejně připravte i druhé.
 

4

Opláchnuté listy salátu dejte do mísy a rozdrobte na ně rybu. Přidejte krutony, fazolky a většinu zálivky a všechno promíchejte. Rozdělte na talíře, navrch položte vejce, zakápněte zbylou zálivkou. Podávejte ještě teplé.

Komentáře

04.09.2007 18:20
Recept se nachází v č.3/06, str.34