Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6654 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 541 g
Tuky 440 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Piškot
vejce 6 ks
cukr 175 g
Náplň
750 g
kompotované višně vypeckované, několik si nechat na ozdobu
cukr 80 g
škrob 2 PL
voda 1 PL
višňový džem 6 PL
3 PL
višňová pálenka lze nahradit jinou pálenkou
1–2

Postup

1

Piškot: máslo rozpustíme na mírném ohni, ze žloutků a cukru ušleháme ve vodní lázni hustý krém, na který prosíváme mouku - nemícháme, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, přidáme 1/3 sněhu a opatrně vmícháme do těsta, pak přidáme zbývající sníh a opět obracením vmícháme do těsta.

2

Hmotu nalijeme ihned do formy vytřené máslem a vysypané hrubou moukou.

3

Náplň: višně povaříme s cukrem a skořicí, přidáme škrobovou moučku smíchanou s vodou a necháme za stálého míchání jednou vzkypět. Višňový džem a pálenku hladce utřeme a potřeme jím jeden plát, přiložíme druhý plát a posázíme povařenými višněmi.

4

Ušleháme tuhou šlehačku se 3 ztužovači a cukrem a polovinu naneseme na višně. Zakryjeme posledním plátem a potřeme vrstvou zbývající šlehačky. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a višněmi.

Foto: Commons.Wikimedia.org

Autor: lucie86