Šlehačkové kotlety

Šlehačkové kotlety

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (22)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2310 kcal
Bílkoviny 51 g
Cukr 238 g
Tuky 123 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pozvat přítelkyni na luxusní večeři do drahé restaurace umí každý. Pokud ale pohostíte vyhlédnutý objekt touhy našimi kotletami(klidně připravenými v kolejní kuchyňce), máte úspěch předem zaručený!

Suroviny

brambory 1 kg
cibule 4 ks
nakrájená na kolečka
4 ks
vepřová kotleta cca o váze 170g
sýr 200 g
například hermelín
smetana ke šlehání 250 ml
sůl
pepř
1. Brambory oloupejte nebo je ve vodě pečlivě odrhněte kartáčkem a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli zbavte slupek a pokrájejte na kolečka. Sýr buď nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Kotlety naklepejte (ruka sevřená v pěst postačí), osolte a opepřete.

2. Do remosky naskládejte cibuli, vrstvu brambor a navrch naklaďte kotlety. Posypte je sýrem a zalijte šlehačkou. Upevněte víko a zhruba tři čtvrtě hodiny pečte.

Buďte dokonalí
Hotové kotlety s bramborami ozdobte kopečkem ušlehané smetany a brusinkovým džemem. Pokud nemáte remosku,  můžete tuhle dobrotu připravit v zapékací misce v troubě.

37 Kč na porci

Obchod Apetit