0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šlehačkové kotlety

Šlehačkové kotlety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šlehačkové kotlety

4.1 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3516 kcal
Bílkoviny 185 g
Sacharidy 236 g
Tuky 197 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozvat přítelkyni na luxusní večeři do drahé restaurace umí každý. Pokud ale pohostíte vyhlédnutý objekt touhy našimi kotletami(klidně připravenými v kolejní kuchyňce), máte úspěch předem zaručený!

Suroviny

brambory 1 kg
cibule 4 ks
nakrájená na kolečka
kotleta 4 plátky
jeden o váze cca 170 g
sýr s bílou plísní 200 g
smetana ke šlehání 250 ml
sůl
pepř

1 Brambory oloupejte nebo je ve vodě pečlivě odrhněte kartáčkem a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli zbavte slupek a pokrájejte na kolečka. Sýr buď nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Kotlety naklepejte (ruka sevřená v pěst postačí), osolte a opepřete.

2 Do remosky naskládejte cibuli, vrstvu brambor a navrch naklaďte kotlety. Posypte je sýrem a zalijte šlehačkou. Upevněte víko a zhruba tři čtvrtě hodiny pečte.

Buďte dokonalí
Hotové kotlety s bramborami ozdobte kopečkem ušlehané smetany a brusinkovým džemem. Pokud nemáte remosku,  můžete tuhle dobrotu připravit v zapékací misce v troubě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit