Smažený kapr

Smažený kapr

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4781 kcal
Bílkoviny 346 g
Cukr 251 g
Tuky 267 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Mléčná lázeň kapra dokonale zjemní, obal k němu pak krásně přilne… a výsledek je superlahodný! Citron zabalte do gázy – zachytí jadérka.

Suroviny

kapr 1.5 kg
vykuchaný a zbavený šupin
mouka pšeničná hladká 80 g
vejce 3 ks
strouhanka 250 g
z kmínkových rohlíků, nahrubo nastrouhaná
kmín 1 PL
mletý
rozmarýn 20 g
čerstvý
česnek 2 stroužky
vepřové sádlo 50 g
rostlinný olej 100 ml
kvalitní
mléko
na naložení kapra
citron
na naložení kapra
máslo
trochu másla na konec smažení
sůl
K podávání
salát
čerstvé
1. Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozpulte a opláchněte. Opatrně ho vykostěte a nakrájejte na menší porce. Aby získal jemnější chuť, zakápněte ho lehce citronem a nechte přes noc naloženého v mléce.

2. Osušené porce osolte, lehce okmínujte a obalte nejdřív v prosáté mouce, poté ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance. První dvě fáze obalování zopakujte, obal bude hutnější.

3. Ve vyšší silnostěnné pánvi rozehřejte olej a sádlo, přidejte česnek a rozmarýn. V této směsi pozvolna smažte rybu; nakonec přidejte máslo pro chuť. Porce můžete ozdobit salátovými lístky.

Triky Richarda Fuchse
■ Dvojí obalení zajistí, že bude obal maximálně křupavý – i druhý den.
■ Na smažení se nejvíc hodí neutrální rostlinný olej. O chuťový lifting se postará sádlo, česnek, rozmarýn a máslo na závěr.
■ Při smažení pilně přelévejte horkým tukem, obal krásně zezlátne a zkřehne.

Obchod Apetit