Samozřejmě byste maso mohli opéct jen tak… Špízy ale vypadají mnohem nápaditěji, a navíc je můžete jíst vestoje, bez příborů, a živě při tom debatovat.
Suroviny
1 Každý plátek masa nakrájejte podélně na čtyři kousky. Citron pečlivě umyjte a ostrouhejte z něj kůru. Čerstvé bylinky i česnek najemno nasekejte a pak umixujte spolu s olejem a citronovou kůrou.
2 Takto připravený bylinkový olej nalijte do plastové krabičky nebo sáčku, přidejte kousky kuřete a v lednici nebo na balkoně ho marinujte nejméně tři hodiny, ale raději přes noc. Maso díky tomu pěkně natáhne vůni bylinek a česneku.
3 Připravte si špejle: použijete-li dřevěné, ponořte je na několik hodin do vody. Budete tak mít jistotu, že při grilování nezačnou hořet.
4 Maso i s marinádou přesuňte do mísy, napíchejte na špejle, osolte a opepřete. Grilujte šest až osm minut, dokud nejsou špízky hotové.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x kuřecí špízy(12 receptů)
Komentáře
03.09.2007 21:15
Apetit 12/05
04.09.2009 19:48
výrobné