0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svíčková jako burger

Svíčková jako burger

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1541 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 177 g
Tuky 55 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svíčkovou můžete kdekoli a kdykoli? Pak je tohle recept pro vás, protože tuhle si můžete vzít kamkoli sebou! Je to totiž svíčková do ruky...

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 220 g
+ na poprášení
droždí čerstvé 10 g
moučkový cukr ½ ČL
mléko 120 ml
vlažné
žloutek 1 ks
velký
sůl 1 ČL
petrželka hrst
nasekaná, + na ozdobu
mouka pšeničná polohrubá
na podsypání
Na dokončení
kořenová zelenina hrst
(mrkev, petržel, celer v poměru 1:1:1), na tenké nudličky julienne
máslo 1 PL
svíčková 200 g
pomalu pečená (viz Něco navíc)
omáčka (viz Něco navíc)
4 ČL
nakládané brusinky

1 Mouku prosejte do mísy. Droždí rozmíchejte s cukrem, lžící mléka a trochou mouky z mísy a nechte v teple vzejít kvásek. Pak ho přelijte k mouce, přidejte žloutek, sůl, přilijte zbylé mléko a petrželku. Dobře prohněťte, těsto poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte asi 30 minut kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělte na 4 části a rukama vytvarujte kuličky. Pokud se těsto lepí, posypte si ruce polohrubou moukou. Kuličky nechte 10 minut odpočívat pod utěrkou. Potom vařte v páře cca 13 minut.

2 Zeleninu na dokončení orestujte na másle.

3 Uvařené knedlíky prokrojte a plňte plátky svíčkové, orestovanou zeleninou, svíčkovou omáčkou a brusinkami.

NĚCO NAVÍC

  • Svíčkovou vcelku zprudka opečte na pánvi ze všech stran, dejte do pekáče a pečte zakrytou v troubě vyhřáté na 120°C zhruba 2 hodiny. Krájejte na tenké příčné plátky. 
  • Na omáčku na 1 lžíci másla opečte po 50g nastrouhaného nebo nakrájeného celeru a mrkve a 20g petržele. Když začne zlátnout, přidejte 1 menší červenou cibuli, nakrájenou nahrubo, a 2 plátky slaniny, na kostičky. Osolte, opepřete, přidejte špetku tymiánu (čerstvého či sušeného), zalijte 250ml hovězího vývaru a zvolna vařte, dokud zelenina nezměkne. Pak přidejte 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce crème fraîche nebo tučné zakysané smetany a důkladně rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a citronem

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč