Těstoviny s opečenou zeleninou

Těstoviny s opečenou zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3941 kcal
Bílkoviny 101 g
Cukr 5 g
Tuky 389 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Netradiční použití květáku spolu s typicky italskými surovinami se vysloveně osvědčilo. Čerstvá bazal­ka dodá jídlu to správné aroma.

Suroviny

květák 1 ks
malý, rozebraný na růžičky
olivový olej 2 PL
a trochu na zakapání
anglická slanina 6 plátků
chilli sušené 0.5 ČL
mleté
400 g
široké nudle nejlépe tagliatelle
200 g
třešňová rajčátka
bazalka hrst
natrhaná na kousky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Růžičky květáku krátce, asi čtyři minuty, povařte (ideálně v páře). Olej rozehřejte v široké mělké nádobě, která se dá vložit do trouby.

2.
Vsypte slaninu, nakrájenou na kousky. Popraš­te ji chilli a smažte asi tři minuty, dokud se slanina nezačne vypékat. Přidejte růžičky květáku a dejte na deset až patnáct minut do trouby. Květák by se měl obalit kořením a lákavě zezlátnout.

3. Podle návodu uvařte těstoviny tak, aby zůsta­ly pevné na skus. Rajčata přisypte ke květáku a peč­te asi dvě minuty v troubě, až začnou měknout.

4. Těstoviny sceďte, přidejte k nim zele­ninu se slaninou. Přisypte půlku bazalky a podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte jídlo na talíře, zakápněte trochou oleje a ozdobte zbylou bazalkou. 

Obchod Apetit