Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s opečenou zeleninou
ZDROJ: Jason Leung/Unsplash
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5228 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 245 g
Tuky 401 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Netradiční použití květáku spolu s typicky italskými surovinami se vysloveně osvědčilo. Čerstvá bazal­ka dodá jídlu to správné aroma.

Suroviny

malý, rozebraný na růžičky
olivový olej 2 PL
a trochu na zakapání
chilli sušené ½ ČL
mleté
tagliatelle 400 g
rajčata cherry 200 g
bazalka 1 hrst
natrhaná na kousky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Růžičky květáku krátce, asi čtyři minuty, povařte (ideálně v páře). Olej rozehřejte v široké mělké nádobě, která se dá vložit do trouby.

2

Vsypte slaninu, nakrájenou na kousky. Popraš­te ji chilli a smažte asi tři minuty, dokud se slanina nezačne vypékat. Přidejte růžičky květáku a dejte na deset až patnáct minut do trouby. Květák by se měl obalit kořením a lákavě zezlátnout.

3

Podle návodu uvařte těstoviny tak, aby zůsta­ly pevné na skus. Rajčata přisypte ke květáku a peč­te asi dvě minuty v troubě, až začnou měknout.

4

Těstoviny sceďte, přidejte k nim zele­ninu se slaninou. Přisypte půlku bazalky a podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte jídlo na talíře, zakápněte trochou oleje a ozdobte zbylou bazalkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 16:06
Recept se nachází v č.10/05, str.13