Netradiční použití květáku spolu s typicky italskými surovinami se vysloveně osvědčilo. Čerstvá bazalka dodá jídlu to správné aroma.
Suroviny
1 Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Růžičky květáku krátce, asi čtyři minuty, povařte (ideálně v páře). Olej rozehřejte v široké mělké nádobě, která se dá vložit do trouby.
2 Vsypte slaninu, nakrájenou na kousky. Poprašte ji chilli a smažte asi tři minuty, dokud se slanina nezačne vypékat. Přidejte růžičky květáku a dejte na deset až patnáct minut do trouby. Květák by se měl obalit kořením a lákavě zezlátnout.
3 Podle návodu uvařte těstoviny tak, aby zůstaly pevné na skus. Rajčata přisypte ke květáku a pečte asi dvě minuty v troubě, až začnou měknout.
4 Těstoviny sceďte, přidejte k nim zeleninu se slaninou. Přisypte půlku bazalky a podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte jídlo na talíře, zakápněte trochou oleje a ozdobte zbylou bazalkou.
Komentáře