Třicetiminutové dušené kuře

Třicetiminutové dušené kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1725 kcal
Bílkoviny 145 g
Cukr 46 g
Tuky 92 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Jde o obměnu klasického španělského kuřete s jablky a sušenými švestkami. Výsledkem je rychlovka, která neztrácí jemnost a šťavnatost!

Suroviny

cibule 1 ks
velká, nakrájená na plátky
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
kuřecí stehenní řízky 8 ks
jablka 2 ks
pevná, červená, neoloupaná, zbavená jadřinců, nakrájená na plátky
švestky 100 g
sušené, omyté
víno bílé 150 ml
petrželka hrst
sekaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Velkou těžkou pánev postavte na oheň, vlijte do ní olej a vsypte cibuli. Osmahněte ji na vyšším plameni, asi po dvou minutách přisypte česnek.

2. Přidejte naklepané kuře a pár minut opékejte. Kousky často otáčejte, aby dostaly barvu ze všech stran. Přihoďte jablka a švestky, promíchejte, osolte a opepřete. Zalijte vínem a uveďte do varu.

3. Zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a mírně duste asi dvacet minut, dokud není maso křehké. Před podáváním ho posypte petrželkou. Dobrou přílohou jsou šťouchané brambory.

Variace: Švestky vyměňte za sušené meruňky a pokrm posypte piniovými oříšky či mandlemi. Nebo zkuste místo kuřete vepřové kotlety.

Obchod Apetit