Jde o obměnu klasického španělského kuřete s jablky a sušenými švestkami. Výsledkem je rychlovka, která neztrácí jemnost a šťavnatost!
Suroviny
Postup
Velkou těžkou pánev postavte na oheň, vlijte do ní olej a vsypte cibuli. Osmahněte ji na vyšším plameni, asi po dvou minutách přisypte česnek.
Přidejte naklepané kuře a pár minut opékejte. Kousky často otáčejte, aby dostaly barvu ze všech stran. Přihoďte jablka a švestky, promíchejte, osolte a opepřete. Zalijte vínem a uveďte do varu.
Zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a mírně duste asi dvacet minut, dokud není maso křehké. Před podáváním ho posypte petrželkou. Dobrou přílohou jsou šťouchané brambory.
Variace: Švestky vyměňte za sušené meruňky a pokrm posypte piniovými oříšky či mandlemi. Nebo zkuste místo kuřete vepřové kotlety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů )
Komentáře