Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5048 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 606 g
Tuky 250 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Já i brácha máme odmalička rádi tvaroh – na ovocných knedlících, v buchtách... a nikdy ho není dost. Jen v tomhle tvarožníku,“ říká o maminčině tvarožníku redaktorka Darina Sieglová, 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
krupicový cukr 150 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5
máslo 150 g
voda
podle potřeby
Na náplň
tvaroh 500 g
ve vaničce
mléko 250 ml
pudinkový prášek 1 bal
v prášku
krupicový cukr 150 g
olej 100 ml
lze nahradit rozpuštěným máslem
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
rozinky 1 hrst
propláchnuté horkou vodou

1 Z mouky, cukru, kypřicího prášku a másla vypracujte těsto. Pokud se vám těsto nechce spojit, přidávejte po lžících ledovou vodu a vždy propracujte. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte vychladit. Mezitím si připravte náplň. Tvaroh prošlehejte s mlékem, přidejte pudink, cukr a olej nebo rozehřáté máslo. Vmíchejte citronovou kůru a rozinky.

Těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu, na těsto dejte pečicí papír, vsypte fazole na pečení a dejte předpéct do trouby vyhřáté na 200°C do bleda. Odstraňte papír s fazolemi, vlijte náplň, stáhněte teplotu na 175°C a pečte dozlatova zhruba hodinu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit