0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarožník
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 145
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5362 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 673 g
Tuky 230 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Já i brácha máme odmalička rádi tvaroh – na ovocných knedlících, v buchtách... a nikdy ho není dost. Jen v tomhle tvarožníku,“ říká o maminčině tvarožníku redaktorka Darina Sieglová, 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
krupicový cukr 150 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
máslo 150 g
voda
ledová, podle potřeby
Na náplň
tvaroh měkký 500 g
ve vaničce
mléko 250 ml
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový, v prášku
krupicový cukr 200 g
olej 100 ml
lze nahradit rozpuštěným máslem
citronová kůra 2 ČL
nastrouhaná
rozinky 2 hrsti
propláchnuté horkou vodou

Postup

1

Z mouky, cukru, kypřicího prášku a másla vypracujte těsto. Pokud se vám těsto nechce spojit, přidávejte po lžících ledovou vodu a vždy propracujte.

2

Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte vychladit.

3

Mezitím si připravte náplň. Tvaroh prošlehejte s mlékem, přidejte pudink, cukr a olej nebo rozehřáté máslo. Vmíchejte citronovou kůru a rozinky.

4

Těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu, na těsto dejte pečicí papír, vsypte fazole na pečení a dejte předpéct do trouby vyhřáté na 200°C do bleda.

5

Odstraňte papír s fazolemi, vlijte náplň, stáhněte teplotu na 175°C a pečte dozlatova zhruba hodinu. 

Související články

Jak na nejlepší tvarohovou náplň
  • Tipy a triky

Jak na nejlepší tvarohovou náplň

Náplň, ať už ukrytá v kynutých buchtách nebo přiznaná v koláčích a frgálech. Pro náplně platí, že by měly být lahodné, dobře dochucené a nemělo by se jimi šetřit. Maková, povidlová, ořechová či tvarohová – příprava každé náplně si zaslouží...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Komentáře

Axela H

Koláč je vynikající. Těsto se spojilo, jen se pak trhalo ale to nevadí. Spíš by bylo fajn upřesnit velikost formy, koláčová nestačí, zbylo těsto a náplně dokonce podstatně víc. Dle mého je na místě dortová forma a vysoké okraje, jako u německého tvaroh.koláče.

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Holatová,
máte určitě pravdu! Dříve se velikost formy v receptech všeobecně příliš neřešila, dnes se ovšem snažíme dbát na to, aby byla vždy uvedena. Funkčnost receptu na ní totiž opravdu dost závisí. I mezi koláčovými formami jsou značné rozdíly v průměru a hloubce. Soudě podle židle, na které je koláč vyfocen, se jednalo o opravdu velkou formu (odhadem o průměru 30 cm). Samozřejmě použít dortovou formu a vytáhnout těsto více do výšky je také skvělým řešením. Vidíme, že si hravě poradíte :-)!

S pozdravem, redakce Apetitu

Obchod Apetit