0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Valašské škračky

Valašské škračky

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1589 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 17 g
Tuky 114 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle krajovou specialitu si dejte v neděli jako předkrm. Valaši jedí škračky i jako hlavní chod – pak stačí přidat trochu ode všech surovin.

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
cibule 1 ks
větší kus
vejce 3 ks
chilli sušené
dle chuti
kmín ½ ČL
sůl

1 Nejprve najemno nasekejte cibuli. Játra omyjte a rozkrájejte na menší kostky. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku; jakmile změkne, přidejte játra. Posypte je kmínem a sedm až deset minut míchejte a opékejte.

2 V hrníčku rozkvedlejte vejce a vlijte je na játra. Teprve pak osolte, posypte chilli kořením, zamíchejte a stáhněte z plamene. Podávejte na bramborových rösti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Valašské škračky jsou jídlo velmi syté a proto bych ho určitě nedoporučovala jako předkrm. Místo chilli patří na dochucení pepř, případně trochu majoránky. A správně se na Valachách podávají na bramboráku.A nejlíp chutnají s pivem!!

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč