Valašské škračky

Valašské škračky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1577 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 25 g
Tuky 114 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle krajovou specialitu si dejte v neděli jako předkrm. Valaši jedí škračky i jako hlavní chod – pak stačí přidat trochu ode všech surovin.

Suroviny

játra 400 g
například vepřová
rostlinný olej 4 PL
cibule 1 ks
větší kus
vejce 3 ks
chilli sušené
dle chuti
kmín 0.5 ČL
sůl
1 Nejprve najemno nasekejte cibuli. Játra omyjte a rozkrájejte na menší kostky. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku; jakmile změkne, přidejte játra. Posypte je kmínem a sedm až deset minut míchejte a opékejte.

V hrníčku rozkvedlejte vejce a vlijte je na játra. Teprve pak osolte, posypte chilli kořením, zamíchejte a stáhněte z plamene. Podávejte na bramborových rösti.

Komentáře

Anonym

Valašské škračky jsou jídlo velmi syté a proto bych ho určitě nedoporučovala jako předkrm. Místo chilli patří na dochucení pepř, případně trochu majoránky. A správně se na Valachách podávají na bramboráku.A nejlíp chutnají s pivem!!

Obchod Apetit