Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Valašské škračky

Valašské škračky

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1589 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 17 g
Tuky 114 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle krajovou specialitu si dejte v neděli jako předkrm. Valaši jedí škračky i jako hlavní chod – pak stačí přidat trochu ode všech surovin.

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
větší kus
vejce 3 ks
chilli sušené
dle chuti
kmín ½ ČL
sůl

Postup

1

Nejprve najemno nasekejte cibuli. Játra omyjte a rozkrájejte na menší kostky. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku; jakmile změkne, přidejte játra. Posypte je kmínem a sedm až deset minut míchejte a opékejte.

2

V hrníčku rozkvedlejte vejce a vlijte je na játra. Teprve pak osolte, posypte chilli kořením, zamíchejte a stáhněte z plamene. Podávejte na bramborových rösti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:11
Recept se nachází v č.3/06, str.47
12.01.2007 09:33
Valašské škračky jsou jídlo velmi syté a proto bych ho určitě nedoporučovala jako předkrm. Místo chilli patří na dochucení pepř, případně trochu majoránky. A správně se na Valachách podávají na bramboráku.A nejlíp chutnají s pivem!!