Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová panenka ve slanině s liškami

Vepřová panenka ve slanině s liškami

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4443 kcal
Bílkoviny 478 g
Sacharidy 56 g
Tuky 246 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

slanina 10 plátků
sůl mořská
tymián 1 snítka
česnek 2 stroužky
houby 200 g
lišky
pepř
vývar 100 ml
smetana 200 ml
petrželka 1 PL

Postup

1

Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut.

2

Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily.

3

Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme. Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu.

4

Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo.

5

Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.

Foto: Pexels.com

Autor: lenka40

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč