Postup
1
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut.
2
Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily.
3
Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme. Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu.
4
Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo.
5
Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.
Foto: Pexels.com