Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová panenka ve slanině s liškami

Vepřová panenka ve slanině s liškami

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4443 kcal
Bílkoviny 478 g
Sacharidy 56 g
Tuky 246 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

slanina 10 plátků
sůl mořská
tymián 1 snítka
česnek 2 stroužky
houby 200 g
lišky
pepř
vývar 100 ml
smetana 200 ml
petrželka 1 PL

Postup

1

Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut.

2

Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily.

3

Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme. Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu.

4

Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo.

5

Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.

Foto: Pexels.com

Autor: lenka40